Aardbeienijs

paleo ijs met aardbeien

Het wordt zomer dit weekend! En om dat te vieren trakteer ik op dit heerlijke paleo ijs met aardbeien! Maar ook als het geen zomer is, kun je dit ijsje natuurlijk prima eten. Zijn de verse aardbeien niet in het seizoen, kies dan voor ander vers fruit, of voor aardbeien uit de diepvries.

Veel makkelijker dan dit kan een ijsje niet te maken zijn. Je hebt er zelfs geen ijsmachine voor nodig! Wanneer je bruine bananen op de fruitschaal hebt liggen en ze niet direct gebruikt, dan kun je deze het beste invriezen. Heel handig voor die onverwachte momenten waarop je ineens zin hebt in een lekker ijsje.

Het geheim voor romig paleo ijs

De banaan maakt het heerlijk romig, dit is hét geheim voor heerlijk paleo ijs. Doordat je de bananen bevroren gebruikt, is het ijs direct klaar voor gebruik. De structuur is zoals echt roomijs hoort te zijn, maar dan gemaakt van banaan en zonder room en suiker! Veel makkelijker en een stuk gezonder.

Lukt het niet om de bananen goed te pureren in jouw blender of keukenmachine? Voeg dan een scheut kokosmelk of amandelmelk toe. Zorg er wel voor dat het niet te vloeibaar wordt, dan lijkt het meer op een milkshake (al is dat natuurlijk ook lekker)!

Aardbeienijs
 
Voorbereiding
Kooktijd
Totale tijd
 
Auteur:
Personen: 4
Ingrediënten
  • 4 bananen, ingevroren
  • 300g aardbeien, vers
  • ¼ tl vanillepoeder
  • 2 el verse munt (optioneel)
Bereiding
  1. Combineer bananen (zonder schil), aardbeien, vanille en eventueel munt in de kom van een foodprocessor of blender.
  2. Maal tot een gladde, romige massa en serveer meteen.
 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.