Appel Kaneel Paleo Wafels

Appel Kaneel Paleo Wafels

Heb jij toevallig nog een wafelijzer staan? Dacht je dat je die met je nieuwe, Paleo levensstijl nooit meer zou kunnen gebruiken? Dan heb ik leuk nieuws voor je: het kan wel! Van deze paleo wafels kun je zorgeloos genieten, zonder buikpijn achteraf.

Het is nog heel eenvoudig ook. Met dit recept maak je 4 lekkere paleo wafels met appel en kaneel. Erg fijn als ontbijt of dessert, maar bijvoorbeeld ook om onderweg mee te nemen, na afloop van het sporten of als traktatie voor jezelf of voor je kind!

Ze zijn zo los heel erg lekker, maar het is natuurlijk een extra verwennerij met een dot kokosslagroom, vers fruit met ahornsiroop, een lik notenpasta of zelfs een beetje gesmolten chocolade. Wie kan dat weerstaan!

De paleo wafels zijn ook volledig suikervrij te maken. De honing in het recept kun je prima weglaten, de appel in het recept maakt het zoet genoeg.

Appel Kaneel Paleo Wafels
 
Voorbereiding
Kooktijd
Totale tijd
 
Auteur:
Ingrediënten
  • 3 grote eieren
  • 1 el kokosolie, vloeibaar (+ extra om in te vetten)
  • 1 tl honing (optioneel)
  • 3 el kokosmeel
  • 2 el kokosrasp
  • ½ tl kaneel
  • ¼ tl baksoda
  • 1 middelgrote appel, geschild en geraspt
Bereiding
  1. Roer eieren, kokosolie en honing door elkaar in een kleine kom.
  2. Combineer kokosmeel, kokosrasp, kaneel en baksoda in een andere kom.
  3. Schenk de vloeibare ingrediënten bij de droge ingrediënten en roer tot een glad beslag.
  4. Schep de geraspte appel door het beslag.
  5. Vet je wafelijzer in met kokosolie en verwarm deze op de middelste stand.
  6. Gebruik ongeveer 60ml beslag per wafel; schenk deze hoeveelheid op het wafelijzer en bak 3-4 minuten of tot er geen stoom meer uit het wafelijzer komt en de wafels goudbruin zijn.
  7. Herhaal met de rest van het beslag.
 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.