Basis Paleo Cake (deze kan niet mislukken!) – Glutenvrij, zuivelvrij

Paleo Cake

Spannend!!! Er komt een nieuw boek aan: Paleo Traktaties (< je kunt ‘m nu bestellen!). Ik kan écht niet wachten tot het er is want het is gewoon ontzettend mooi geworden. Over een paar dagen krijg ik het boek (als het goed is) al in mijn handen en zodra het zo ver is, zul je dat natuurlijk ook teruglezen op de website.

Maar gewoon omdat ik er zo ongelofelijk enthousiast over ben, wilde ik alvast een preview met je delen uit het boek. Een basis paleo cake. Zo’n recept mag natuurlijk echt niet ontbreken. Want wanneer je onverwachts visite krijgt of last-minute iets lekkers wilt bakken dan is dit nu eenmaal heel erg handig.

Je kunt er uiteraard alle kanten mee op! Mijn suggesties vind je hieronder:

Verjaardagstaart:
Wil je een (verjaardags)taart maken met meerdere lagen? Dit recept is geschikt voor telkens 1 cakelaag. Je kunt dus zo veel lagen maken als je wilt. Kokosslagroom is heerlijk om er tussen te smeren, maar ook jam past er perfect bij.

Marmercake:
Wil je een mooie, gemarmerde paleo cake maken? Roer alle ingrediënten voor de basis door elkaar en schep de helft in een andere beslagkom. Voeg aan de ene helft 17 gram arrowroot en ¼ tl vanillepoeder toe, en voeg aan de andere helft 17 gram cacao toe. Schep beide beslagsoorten in één bakvorm naast elkaar (wissel dit een beetje af) en bak de cake verder volgens de instructies.

Gevulde cake:
Een paleo cake als deze leent zich uitstekend om een heerlijke vulling in te verwerken. Denk aan gedroogd fruit, nootjes, zaden, chocolate chips, noem het maar op! Of leg stukken appel of peer bovenop het beslag voor de cake de oven in gaat, of wat dacht je van blauwe bessen en frambozen?

Muffins:
Dit recept is voldoende voor 8 tot 10 muffins. De baktijd voor muffins is ongeveer 25-30 minuten, of tot een prikker er schoon uit komt.

Geniet ervan!!

Basis Paleo Cake (deze kan niet mislukken!) - Glutenvrij, zuivelvrij
 
Voorbereiding
Kooktijd
Totale tijd
 
Auteur:
Personen: 8
Ingrediënten
  • 125g amandelmeel
  • 35g kokosmeel
  • ½ tl bakzout
  • 6 grote eieren
  • 80 ml ahornsiroop
  • 60 ml kokosolie, vloeibaar
  • 60 ml kokosmelk
  • 2 tl citroensap
  • Snuf zout
Vanillecake:
  • 35g arrowroot
  • ½ tl vanillepoeder
Chocoladecake:
  • 35g cacao
Bereiding
  1. Verwarm de oven voor tot 165°C en vet een ronde springvorm (24 cm doorsnede) of een cakeblik in met wat kokosolie.
  2. Combineer amandelmeel, kokosmeel en bakzout in een beslagkom. Wil je een vanillecake maken? Voeg dan arrowroot en vanillepoeder toe. Wil je een chocoladecake maken? Voeg dan cacao toe.
  3. Meng eieren, ahornsiroop, kokosolie, kokosmelk, citroensap en zout door de ingrediënten in de kom en roer tot een dik beslag.
  4. Schenk het beslag in de bakvorm en strijk glad met de achterkant van een lepel. Bak de cake in 35 minuten goudbruin en gaar, of tot een prikker er schoon uit komt.

Wil jij Paleo Traktaties meteen hebben? Het boek vol glutenvrije en lactosevrije lekkernijen! Je vindt ‘m in de webshop.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.