Bosvruchtenparfait

Bosvruchtenparfait 2-small

Bosvruchtenparfait. Het klinkt luxe, als een echte verwennerij. En dat is het eigenlijk ook! De kokosroom is luchtig door het opkloppen, maar extra vol van smaak door de vanille. Het citroensap frist het gerecht daarentegen juist wat meer op en zo vormt alles samen een heerlijke combinatie.

Hoewel het eruit ziet als een dessert, zou je deze paleo parfait ook gemakkelijk als ontbijt kunnen eten. De bosvruchtenparfait is enorm snel te maken: handig bij een etentje maar dus ook als snelle snack of kleine maaltijd. Ik heb er voor de extra smaak wat rauwe cacao nibs op gestrooid, maar je kunt het uiteraard versieren met wat jij lekker vindt. Denk bijvoorbeeld aan fruit, kokosrasp, kaneel of gehakte noten.

Natuurlijk leuk geserveerd in een Mason Jar, met een lange ijslepel om de pot van boven tot onder helemaal leeg te kunnen eten. Voor dit recept heb ik de Ball Pint Regular gebruikt; te bestellen bij masonjar.nl!

Bosvruchtenparfait
 
Voorbereiding
Kooktijd
Totale tijd
 
Auteur:
Personen: 2
Ingrediënten
  • Kokosroom - 300 ml (ik heb een literpak kokosmelk van het merk Go Tan een nacht in de koelkast gezet, open geknipt en de room er vanaf geschept)
  • Citroensap - 1 - 2 el (naar smaak)
  • Vanillemerg - ½ tl
  • Bosvruchten - 150g (diepvries of vers)
  • Cacao Nibs - 2 el
Bereiding
  1. Combineer de kokosroom met het citroensap en vanillemerg in een kom en klop dit luchtig met een handmixer tot het de structuur van slagroom heeft.
  2. Verdeel de helft van de bosvruchten over 2 Mason Jars en schep de helft van de kokosroom erop.
  3. Maak op dezelfde manier nog een tweede laag.
  4. Garneer met de cacao nibs en eet smakelijk!
 

Bosvruchtenparfait 1-small

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.