Chocolate Chip Bananenbrood

Chocolade Chip Bananenbrood

Ook zo dol op bananenbrood? Dan heb ik hier weer een heerlijke variant voor je om te proberen 😉 Nu is bananenbrood natuurlijk niet geschikt om elke dag te eten (en dan zeker niet als ontbijt) – meer daarover lees je in dit artikel.

Maar met Pasen… Als ontbijt, als lekkers voor bij de koffie/thee of zelfs als dessert (bol ijs of een dot kokosslagroom erop en je bent klaar), vind ik het wel kunnen! Pasen is tenslotte lekker feestelijk. En als je zo iemand bent die alle paasbroodjes/-chocolaatjes en andere lekkernijen maar met veel moeite kan laten staan, dan kan zo’n Paleo baksel een echte uitkomst zijn. Ikzelf heb al een hele tijd geen behoefte meer aan dit soort baksels (mede dankzij het volgen van EetPaleo Suikervrij), maar in mijn eerste Paleo jaren vond ik het echt heel erg fijn om deze opties te hebben.

Mocht je je dus nog afvragen: ‘Hoe overleef ik de Paasbrunch bij familie!?!?’ Dan kun je altijd dit bananenbrood meenemen! Of natuurlijk zo’n lekkere salade uit de Paas-gourmet-buffet serie. Of gewoon allebei, omdat het kan.

De nepkuikentjes en paaseieren met lintjes zijn trouwens optioneel. Maar ik kon het uiteraard niet laten om die ook gezellig op de foto te zetten. Al zijn die na het maken van de foto weer veilig opgeborgen, want met twee Paleo katten in huis werkt dat nu eenmaal niet. Zelfs speeltjes waar op staat ‘gaat extra lang mee’ hebben ze binnen één dag kapot! Kan je nagaan wat er met zo’n paaskuiken zou gebeuren..

Paleo kater Pieter

Zelfs narcissen zijn leuk om even aan te zitten.. 😉

Goed, op naar het recept! Ik weet zeker dat je dit bananenbrood eens uit wilt gaan proberen. Mocht je je afvragen waar ik die lekkere chocolate chips koop; die bestel ik bij iHerb. Helaas zijn deze niet in Nederland verkrijgbaar (wat ik overigens niet begrijp, want ze zijn zó handig en lekker) maar je kunt ze dus wel online bestellen vanuit de VS.

Chocolate Chip Bananenbrood
 
Voorbereiding
Kooktijd
Totale tijd
 
Wil je dit recept notenvrij maken? Laat de pecannoten dan weg en gebruik eventueel wat pompoenpitten als vervanger.
Auteur:
Personen: 10-12
Ingrediënten
  • 4 rijpe bananen (middelgroot)
  • 4 grote eieren
  • 90g kokosolie, vloeibaar
  • 100g arrowroot
  • 90g kokosmeel
  • 1 tl bakzout
  • 2 tl kaneel
  • ½ tl vanillepoeder
  • 75g pecannoten
  • 75g chocolate chips (of stukjes pure chocolade)
Bereiding
  1. Verwarm de oven voor tot 175 graden Celsius en vet een cakevorm in met wat kokosolie.
  2. Schil de bananen en pureer het vruchtvlees samen met de eieren en kokosolie (zorgt dat de olie niet te heet is!) in een foodprocessor of blender.
  3. Voeg arrowroot, kokosmeel, bakzout, kaneel en vanille toe en maal tot een dik beslag.
  4. Spatel de pecannoten en chocolate chips door het beslag. Schep het beslag vervolgens in de cakevorm en strijk glad met een spatel.
  5. Bak het bananenbrood in 45-50 minuten goudbruin en gaar. Laat ten minste 30 minuten afkoelen voor je het brood aansnijdt.
 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.