Gevulde Walnoten

Gevulde Walnoten

Deze gevulde walnoten zijn zó lekker dat ik ze eigenlijk niet posten moet. Maak ze in kleine hoeveelheden tegelijk, want je blijft er echt van eten. 😉

De walnoten vulde ik met fijngemalen dadelpuree en dipte ik vervolgens in chocola. Het resultaat is een prachtig hapje, maar het is ontzettend makkelijk om te maken. Je kunt overigens heel makkelijk variëren met de vulling. In plaats van dadels, kun je bijvoorbeeld ook kiezen voor noten- of zadenpasta en een beetje ahornsiroop.

Dit is trouwens ook echt een fantastisch recept om met kinderen te maken. Heerlijk kliederen en snoepen!

Gevulde Walnoten
 
Voorbereiding
Kooktijd
Totale tijd
 
Auteur:
Ingrediënten
  • Ongeveer 50 tot 60 walnoten
  • 8 medjool dadels
  • 1 tot 2 eetlepels water
  • Optioneel; ½ theelepel vanille extract
  • 100 gram pure chocola (70% of meer cacao)
Variatie voor de vulling:
  • 4 el noten- of zadenpasta naar keuze
  • 1 el ahornsiroop
Bereiding
  1. Verwijder de pitten uit de dadels
  2. Vermaal de dadels samen met het water en de vanilleextract in de keukenmachine of met een staafmixer tot een egale smeuïge massa.
  3. Besmeer een walnoot met een ruime hoeveelheid dadelsaus en 'plak’ er en tweede walnoot boven op.
  4. Herhaal dit totdat alle dadelsaus op is.
  5. Smelt de chocolade au bain-marie, roer af en toe door.
  6. Dip nu de walnoten voor de helft (of helemaal) in het chocolade.
  7. Vergeet niet de kom uit te likken!
 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.