Kastanje truffeltaart

Kastanje Truffeltaart

Kastanje truffeltaart: heerlijk genieten!

Ik zie regelmatig van die blikken met kastanjepuree in de supermarkt staan; de ingrediënten zijn alleen ‘kastanjes’. Niet meer, en niet minder. Geen suiker, geen e-nummers.. Dat klinkt goed! Je kunt natuurlijk ook zelf kastanjes roosteren/koken, pellen en pureren maar de laatste keer dat ik dat deed resulteerde dat in heel wat blaren en sneden in mijn vingers; ik ging natuurlijk meteen de eerste keer een kilo kastanjes te lijf en dat was niet zo verstandig. Daarom vind ik deze puree eigenlijk wel een uitkomst 😉

Kastanjes vind ik namelijk wel heel erg lekker! In mijn kookboek verwerkte ik ze in een aantal recepten en ik eet ze regelmatig; ik maak dan gebruik van vacuüm verpakte kastanjes (die al gekookt en gepeld zijn) of gedroogde kastanjes.

Maar wat kun je daar nu eigenlijk maken met die puree?? Ik probeerde het uit en het resultaat was deze heerlijk romige kastanje truffeltaart (met chocolade!). Behoorlijk zwaar, maar wel echt genieten. Hebben jullie nog leuke ideeën wat je met kastanjepuree zou kunnen doen? Ik zou de puree namelijk ook graag eens in een hartig gerecht verwerken.

Kastanje truffeltaart
 
Voorbereiding
Kooktijd
Totale tijd
 
Dit recept bevat eieren.
Auteur:
Personen: 6
Ingrediënten
  • 439g kastanjepuree (1 blik)
  • 100g pure chocolade (85% cacao)
  • 60g kokosolie
  • ½ tl vanillepoeder
  • 3 eieren
Bereiding
  1. Verwarm de oven voor tot 175 graden Celsius.
  2. Smelt de chocolade en kokosolie au bain-marie.
  3. Pureer kastanjepuree, vanillepoeder en eieren door het chocolade-kokosolie mengsel tot een glad beslag.
  4. Schep het beslag in een kleine springvorm.
  5. Bak de Kastanje truffeltaart in 35 minuten goudbruin. De binnenkant is dan nog wat zacht, maar deze wordt stevig wanneer de taart volledig af is gekoeld. Serveer warm of koud.
 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.