Kokosyoghurt

kokosyoghurt

Tijdens mijn eerste vakantie in de VS ontdekte ik kokosyoghurt. Super, kon ik eindelijk weer yoghurt eten! Maar helaas; uiteraard ben ik niet altijd op vakantie en zeker niet altijd in de VS.

Toevallig kwam ik een yoghurtmaker tegen op internet, samen met wat recepten om van amandelmelk yoghurt te maken. Ik begon me af te vragen of dat ook met kokosmelk zou kunnen.

kokosyoghurt yoghurtmaker

Tot ik het advies kreeg om yoghurt te eten om mijn darmflora (wat een mooi woord voor iets wat er vast niet zo mooi uit ziet) te bevorderen. Ik mocht gewone yoghurt proberen, of sojayoghurt. Maar ik had geen zin om mijn intolerantie weer uit te lokken. Een paar dagen later werd er een yoghurtmaker bij mij afgeleverd. Nog een paar dagen later zat ik van mijn zelfgemaakte kokosyoghurt te genieten.

Het kost wat tijd, maar ik vind het dat meer dan waard. Het smaakt echt als yoghurt, alleen is het iets dikker en pudding-achtig vanwege de agar agar. Binnenkort ga ik het ook eens met een ander verdikkingsmiddel proberen.

kokosyoghurt zelf maken

Kokosyoghurt
 
Voorbereiding
Kooktijd
Totale tijd
 
Voor dit recept heb je nodig: - grote steelpan - (vlees/snoep)thermometer - yoghurtmaker met 6 schone glazen potjes
Auteur:
Personen: 6
Ingrediënten
  • Kokosmelk - 1l
  • Agar agar - ¾ tl
  • Probioticum capsules - 2 (ik gebruik Probioguard van Lamberts)
Bereiding
  1. Schenk de kokosmelk in de steelpan en roer de agar agar er doorheen. Breng het geheel onder af en toe roeren net aan de kook en haal de pan vervolgens van het vuur.
  2. Steek de thermometer in het mengsel en laat het geheel bij kamertemperatuur af koelen tot 37 graden Celsius, roer het mengsel af en toe door. (dit duurt vrij lang, meer dan een uur)
  3. Wanneer de melk voldoende af is gekoeld kun je de inhoud van de probioticum capsules eraan toevoegen. Roer het het geheel goed door met een garde.
  4. Verdeel het mengsel over de glazen potjes en zet deze, zonder deksel, in de yoghurtmaker. (volg de gebruiksaanwijzing)
  5. Zet na 9-10 uur de yoghurtmaker uit, haal de potjes eruit en doe er een deksel op. Zet ze
  6. tenminste 1 uur in de koelkast voor je de yoghurt serveert. Eet smakelijk!
 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.