Mangopudding met chocolade gembersaus

Mangopudding met chocolade gembersaus-1

Deze mangopudding is lekker luchtig en fris, welke je natuurlijk ook gewoon zo op kunt eten. Dat was ook eigenlijk mijn plan toen ik deze pudding maakte. Totdat ik bedacht dat chocolade er lekker bij zou zijn, want pudding mét saus is toch net wat feestelijker.

Uiteindelijk heb ik er deze volle chocolade-gembersaus bij gemaakt; super makkelijk want je hoeft eigenlijk alleen de ingrediënten door elkaar te roeren in een kommetje, maar o zo lekker!

Wist je trouwens dat het heel erg gezond is om regelmatig gelatine te eten? Het zorgt voor een soepele, strakke huid, voedt je gewrichten en levert je heel wat essentiële aminozuren. Gelatine kun je in de vorm van (zelfgemaakte) bouillon binnenkrijgen, maar het kan ook in de vorm van een dessert. Het liefst gebruik ik daarvoor gelatinepoeder, gemaakt van de botten van grasgevoerde runderen (en maak je geen zorgen, het smaakt natuurlijk helemaal niet naar vlees).

Het moeilijkste aan het maken van deze mangopudding is het wachten tot deze stevig is geworden in de koelkast. Tenminste, dat vond ik! Een uur of 4 in de koelkast zou voldoende moeten zijn, maar heb je wat minder tijd/geduld, dan is 1,5 uur in de vriezer ook een prima optie.

Mangopudding met chocolade gembersaus
 
Voorbereiding
Kooktijd
Totale tijd
 
Auteur:
Personen: 4-6
Ingrediënten
Mangopudding
  • Kokosmelk - 400 ml
  • Gelatinepoeder - 4 el
  • Vanillepoeder - ½ tl
  • Gemberwortel - 1 cm, geschild en geraspt
  • Mango - 2 grote, rijpe exemplaren, geschild en in blokjes gesneden
  • Sinaasappel - 1, alleen het rasp
Chocolade gembersaus
  • Kokosmelk - 120 ml
  • Gemberwortel - 2 cm, geschild en geraspt
  • Honing - 2 el
  • Cacao - 5 à 6 el
Bereiding
  1. Combineer kokosmelk, gelatinepoeder, vanille en gember in een pan. Roer met een garde tot de gelatine volledig op is gelost en breng het vervolgens aan de kook.
  2. Haal de pan, zodra het mengsel kookt, van het vuur en voeg de mango's toe. Pureer met een staafmixer tot een gladde massa.
  3. Roer het sinaasappelrasp door het mengsel.
  4. Spoel een puddingvorm om met koud water en schenk het mengsel erin. Laat de pudding helemaal opstijven in de koelkast; ca. 4 uur. (of 1½ uur in de vriezer)
  5. Maak vlak voor het serveren de saus: roer kokosmelk, gember en honing door elkaar in een kom en voeg zoveel cacao toe tot de saus dikker wordt.
  6. Stort de pudding op een bord en schenk de saus er overheen.
 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.