OERhollands – Paleo Bitterkoekjespudding

OERhollands - Bitterkoekjespudding

Ik kan er niets aan doen, maar dit OERhollandse recept staat bij mij toch echt met stip op één! Wat is bitterkoekjespudding toch lekker zeg. Deze Paleo variant vind ik zoals zo vaak nog lekkerder dan het ‘origineel’ (technisch gezien is Paleo natuurlijk véél origineler, maar dat is weer een ander verhaal).

Als kind was ik met een vriendinnetje op visite bij familie van haar, daar kreeg ik een bitterkoekje aangeboden. Nu wist ik dus wel dat ik niet echt van bitter hield en eigenlijk hoefde ik zo’n koekje dus ook niet. Maar verlegen als ik was, durfde ik geen nee te zeggen en nam ik braaf een koekje. Ik nam een hap, en nog een hap en daarna nog maar zo’n koekje. De naam van de koekjes begreep ik niet helemaal (hoe kan iets zoets nu bitter heten??) maar ik wist één ding zeker: ik hield wel van bitterkoekjes!
Enkele jaren later werden de bitterkoekjespudding en de bitterkoekjesvla uitgevonden en dat werd toch zeker wekelijks gegeten.

Gelukkig kun je bitterkoekjes ook gewoon zelf maken; je hebt er slechts 3 ingrediënten voor nodig. Dus hoeft die pudding voor jou niet? Maak dan gewoon lekker alleen de koekjes! Dan ben je nog sneller klaar ook 😉

OERhollands - Paleo Bitterkoekjespudding
 
Voorbereiding
Kooktijd
Totale tijd
 
Dit recept bevat eieren en noten.
Auteur:
Personen: 6-8
Ingrediënten
Bitterkoekjes
  • 200g amandelmeel
  • 60 ml honing
  • 1 ei
Pudding
  • 750 ml amandelmelk
  • 100g amandelmeel
  • 60 ml honing
  • 4 el gelatinepoeder
  • ½ tl vanillepoeder
Bereiding
  1. Verwarm de oven voor tot 160 graden Celsius en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  2. Combineer alle ingrediënten voor de bitterkoekjes en roer tot een dik deeg.
  3. Vorm 16 kleine balletjes van het deeg en leg deze op de bakplaat. Bak de bitterkoekjes in 20 minuten goudbruin.
  4. Combineer alle ingrediënten voor de pudding in een pan en roer goed door elkaar, zorg dat er geen klontjes gelatine in blijven drijven. (mocht dat toch gebeuren dan kun je dat oplossen met behulp van staafmixer of blender)
  5. Breng het mengsel bijna aan de kook.
  6. Spoel een puddingvorm om met koud water en giet er vervolgens het puddingmengsel in.
  7. Verkruimel 8 van de bitterkoekjes en strooi deze in de pudding.
  8. Zet de pudding ten minste 4 uur in de koelkast om op te stijven.
  9. Serveer met de overgebleven bitterkoekjes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.