Paleo Blondies

Paleo Blondies

Een blondie is een brownie, maar dan zonder chocola. Een lekker sappige, haast kleffige cake die over het algemeen in een vierkante vorm wordt gebakken en een centimeter of twee hoog is.  Persoonlijk vind ik ze véél lekkerder dan een gewoon cakeje en deze Paleo blondies zijn echt subliem!

Het geheim zit in de amandelpasta, dat maakt het beslag lekker smeuïg. Ik deed zelf rozijnen door het beslag, maar je kunt natuurlijk ook kiezen voor gehakte noten of fijngehakte chocola. Doe vooral wat jij lekker vindt.

Maar het is wel oppassen, want je blijft ervan eten! 😉

Paleo 'Blondies'
 
Voorbereiding
Kooktijd
Totale tijd
 
Auteur:
Ingrediënten
  • 60 gram kokosolie
  • 75 gram ahornsiroop
  • 60 gram witte amandelpasta
  • 1 ei
  • 2 el citroensap
  • 125 gram amandelmeel
  • Snuf zeezout
  • 4 gram bakzout (ongeveer ¾ theelepel)
  • 125 gram rozijnen
Bereiding
  1. Verwarm de oven voor op 175°C.
  2. Vet een vierkante bakvorm in van 20x20 cm of neem een springvorm.
  3. Smelt de kokosolie en laat deze weer afkoelen totdat deze lauw is
  4. Vermeng de kokosolie, ahornsiroop, witte amandelpasta, het ei en de citroensap. Klop dit kort door met een handmixer.
  5. Voeg de amandelmeel, zeezout en bakzout toe en roer dit snel tot een egale massa,
  6. Meng de rozijnen erdoor en giet het mengsel in de bakvorm
  7. Bak in 20 tot 25 minuten goudbruin en gaar in de oven.
 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.