Paleo Fudge

Paleo Fudge-2

Eigenlijk had ik mezelf voorgenomen op zondag helemaal niet te werken, 0% werk, 100% ontspanning. Maar -niet geheel onverwachts- dat is me toch echt niet gelukt! Voor ik het wist was ik mailtjes aan het beantwoorden, wat nieuwe producten toe aan het voegen in de EetPaleo Winkel en toen ik dan eindelijk even op de bank plofte pakte ik mijn telefoon er weer bij.

Niet zo’n goede gewoonte, maar ik vind het nu eenmaal leuk om op Instagram te kijken. Daar komen soms echt mooie foto’s voorbij en ik vind het eigenlijk ook stukken leuker dan facebook. Dankzij Instagram volgde ik mijn weg naar YouTube en een filmpje daarop leidde me weer naar de website van Donal Skehan. De jonge foodblogger die zijn eigen tv-show al heeft. Vorig jaar heb ik hem zelfs in het echt gezien bij Food Blogger Connect in Londen. Het was geen echte ontmoeting, maar eerder een situatie waarbij je in de rij staat voor wat slow cooked pork shoulder en iemand zich ineens voor je langs wringt waarna je ineens denkt ‘hee, dat is Donal Skehan!’. De cameraploeg die achter hem aan liep bevestigde mijn vermoedens, maar ik moet zeggen dat die pork shoulder van de Korean BBQ me toch echt beter bij is gebleven. (zooo lekker!)

Maargoed: Donal Skehan dus! Hij maakte fudge (hier terug te zien), samen met Susan Jane White en ik dacht niet alleen ‘goh wat een prachtige keuken’ en ‘misschien moet ik toch ook eens kookfilmpjes gaan maken’, maar ook: ‘wat een ontzettend lekker uitziende fudge!!’. En zo kwam het dat ik op mijn vrije zondag alsnog de keuken in dook om dit recept te maken, want ik was het uiteraard niet eens met alle ingrediënten en hoeveelheden uit het originele recept.

Dus hier is mijn versie van Paleo Fudge! (welke ook nog eens notenvrij is!)

Paleo Fudge (Notenvrij!)
 
Voorbereiding
Kooktijd
Totale tijd
 
Auteur:
Personen: 16
Ingrediënten
  • 50g extra vierge kokosolie
  • 250g zonnebloempasta/pompoenpitpasta
  • 100 ml honing
  • 6 el cacao
  • 2 el cacao nibs
  • ¼ tl grof zeezout
Bereiding
  1. Smelt de kokosolie in een steelpan en roer de overige ingrediënten er doorheen tot een egale massa.
  2. Verdeel de massa over kleine muffinvormpjes, of schep het in een vierkante schaal welke je eerst met wat folie hebt bekleed.
  3. Laat de fudge een uurtje hard worden in de vriezer en snijd het vervolgens in blokjes.
  4. Bewaar de fudge tot vlak voor het serveren in de koelkast.
Paleo Fudge-3

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.