Paleo Kletskoppen

Paleo kletskoppen

Paleo kletskoppen: heerlijk ouderwets Oudhollands, maar dan glutenvrij en helemaal paleo proof. Deze kletskoppen bevatten maar 5 ingrediënten en je proeft echt geen verschil met traditionele kletskoppen. Ideaal toch!

Deze paleo kletskoppen zijn ontzettend makkelijk om te maken. Zorg wel voor zachte boter, zodat je de suiker er makkelijk door kunt roeren. Daarna is het beslag zo gemaakt en hoeft het maar 8 tot 10 minuten in de oven. Je kunt ze zelfs nog klaarmaken als je onverwachts visite krijgt, ze zijn in een half uurtje al klaar.

Laat ze wel goed afkoelen, zodat ze lekker knapperig worden.

Varieer gerust met de vulling! In dit recept koos ik voor gehakte amandelen, maar je kunt ook voor hazelnoten, cashewnoten of walnoten (of een mix daarvan) kiezen. Liever een lactosevrije kletskop? Kies dan voor ghee of kokosolie in plaats van roomboter. Je kunt gewoon dezelfde hoeveelheden gebruiken.

Veel bakplezier!

Paleo Kletskoppen
 
Voorbereiding
Kooktijd
Totale tijd
 
Auteur:
Personen: 8
Ingrediënten
  • 50 gram (grof) gehakte amandelen
  • 100 gram biologische roomboter
  • 100 gram palmsuiker
  • 75 gram kastanjemeel (kan ook met boekweit of amandelmeel)
  • Snuf zout
Bereiding
  1. Verwarm de oven voor op 175°C.
  2. Leg een stuk bakpapier op je bakplaat.
  3. Roer de boter in een kom zacht en roer dan de palmsuiker erdoorheen.
  4. Voeg de kastanjemeel, het zout en de gehakte amandelen en meng het geheel goed door elkaar.
  5. De massa is nu een plakkerig geheel.
  6. Maak met twee theelepels hoopjes beslag en leg deze op ruime afstand op de bakplaat.
  7. Schuif de bakplaat in de oven en bak voor ongeveer 8 – 10 minuten.
  8. De koekjes moeten helemaal uitgelopen zijn en de randjes moeten donker bruin van kleur zijn geworden. De koekjes zijn nu flink aan het borrelen.
  9. Laat de paleo kletskoppen afkoelen tot ze koud en hard zijn geworden en bewaar ze in een goed sluitend blik.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.