Paleo Notenbrood

Paleo Notenbrood

Dit is nou zo’n brood dat je in het weekend heerlijk als ontbijt kunt eten. Er zit weinig zoetstof in, en als je wilt, kun je het met gemak helemaal weglaten. De appel, rozijntjes en nootjes geven dit Paleo notenbrood al voldoende smaak en maken het heerlijk zoet.

Het resultaat is een heerlijk luchtig notenbrood, maar het is toch super voedzaam vanwege de noten. En de vulling? Daar kun je natuurlijk eindeloos mee variëren! Wat dacht je van cranberries, stukjes pure chocolade of fijngehakte kokosvlokken? Kies vooral wat jij lekker vindt.

Dit notenbrood staat met 15 minuten in de oven en een half uurtje later kun je heerlijk smikkelen van een warm stukje Paleo Notenbrood. Ik garandeer je dat je echt je croissantje of afbakbroodje niet zult missen.

Als je wilt, kun je er bijvoorbeeld nog een likje roomboter of ghee op smeren. Al is dat is niet per se nodig, het broodje smaakt al heerlijk zo los.

Probeer het zelf eens, zou ik zeggen!

Paleo Notenbrood
 
Voorbereiding
Kooktijd
Totale tijd
 
Auteur:
Personen: 6
Ingrediënten
  • 200 gram amandelmeel
  • 1 geraspte appel
  • 100 gram rozijnen
  • 100 gram gehakte noten
  • 30 gram kokosschaafsel
  • ½ theelepel bakzout
  • Snuf zout
  • 2 eieren
  • 50 gram gesmolten kokosolie (op kamertemperatuur)
  • Optioneel; 50 gram ahornsiroop
  • 1 eetlepel citroensap
Bereiding
  1. Verwarm de oven voor op 175°C.
  2. Vet een bakblik in (ik gebruik een vierkante bakblik van 22,5x22,5cm maar je kunt ook een springvorm of ovenschaal gebruiken)
  3. Meng de amandelmeel, geraspte appel, rozijnen, gehakte noten, kokosschaafsel, bakzout en zout door elkaar
  4. Meng in een andere kom de eieren, kokosolie, ahornsiroop en citroensap door elkaar
  5. Voeg het eiermengsel bij het amandelmeel mengsel en roer het goed door elkaar.
  6. Giet het mengsel in je bakblik en bak in ongeveer 25-30 minuten goudbruin in de oven.
 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.