Paleo rijstepap

Paleo Rijstepap

Deze Paleo rijstepap bevat natuurlijk geen echte rijst, maar een heel verrassend ingrediënt! Groene bakbanaan!
Toen ik het idee langs zag komen om groene bakbanaan als ‘rijst’ te gebruiken (op deze website: Inspiralized.com), moest ik dat natuurlijk proberen. Ik verwachtte er niet zo veel van, maar het resultaat mocht er zijn. Deze pap lijkt écht op rijstepap en vormt zo een heerlijk ontbijt (of dessert); een supergoed begin van je dag! Doe er bijvoorbeeld eens lekker vers fruit op en neem zeker de tijd om er echt van te genieten. Dit ga ik zeker vaker maken!
Maar hoe maak je nu rijst van een bakbanaan? Heel simpel: met behulp van een spiraalsnijder. Eerst maak je lange slierten van de bakbanaan en vervolgens maal je het in de foodprocessor iets fijner tot de structuur van rijst. Snel, simpel en heel effectief.

Paleo rijstepap
 
Voorbereiding
Kooktijd
Totale tijd
 
Auteur:
Personen: 2
Ingrediënten
  • 2 groene bakbananen
  • 4 el rozijnen
  • 500 ml kokosmelk
  • 2 tl kaneel
  • ¼ tl vanillepoeder
  • 1-2 el honing (optioneel)
  • Nootjes en/of vers fruit als garnering
Bereiding
  1. Snijd de uiteinden van de bakbananen en snijd ze vervolgens in 2 gelijke stukken. Verwijder de schil (dit gaat niet altijd even makkelijk) en zet telkens een stuk bakbanaan op de spiraalsnijder.
  2. Maal de slierten bakbanaan in een foodprocessor fijn tot het de structuur van rijst heeft.
  3. Combineer bakbananenrijst, rozijnen, kokosmelk, kaneel en vanille in een steelpan en breng aan de kook.
  4. Laat het mengsel op een laag vuur onder af en toe roeren gaar worden.
  5. Verdeel over 2 kommen en serveer eventueel met wat honing, nootjes en/of vers fruit.
 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.