Stoofperencrumble met pruimen

Stoofperen crumble

Wist je dat je Mason Jars ook kunt gebruiken om in te bakken, bijvoorbeeld voor het maken van deze stoofperencrumble? Ik niet! Tot iemand me vertelde dat ze had gehoord dat het mogelijk was… Die kans kon ik natuurlijk niet laten liggen, al was ik stiekem wel wat zenuwachtig of mijn potjes niet zouden breken in de oven.

Na wat research te hebben gedaan leerde ik dat je Mason Jars als bakvorm kunt gebruiken zolang je ze in een soort waterbad in de oven zet. Na het vullen van mijn Mason Jars trok ik een grote braadslede uit de kast en vulde deze met zo’n 2 cm water: vervolgens zette ik de potten in het water waarna alles de oven in ging.

Met mijn oren -toch nog- gespitst op brekende geluiden, ging na 40 minuten mijn kookwekkertje af. Het resultaat: heerlijke eenpersoons-crumbles met een mooi goudbruin laagje. Bovendien zagen de potten er nog net zo robuust uit als voor ze de oven in gingen! Perfect!

Stoofperen crumble recept

Deze stoofperen crumble is heel leuk om voor een groot gezelschap te maken: iedereen krijgt zo zijn eigen persoonlijke crumble in een mooie pot. Wil je er een nog grotere verwennerij van maken? Schep dan voor het serveren een grote bol ijs op de nog warme crumble, heerlijk!

Stoofperencrumble met pruimen
 
Voorbereiding
Kooktijd
Totale tijd
 
Dit recept bevat noten.
Auteur:
Personen: 2
Ingrediënten
Fruitlaag
  • Stoofperen - 1 grote (ca. 275g)
  • Pruimen - 2 stuks, rijp
  • Appelsap - 4 el (100% puur sap, niet uit concentraat)
  • Kaneel - 2 tl
  • Arrowroot - 2 tl
Crumble
  • Amandelmeel - 70g
  • Kokosolie - 2 el
  • Honing - 2 tl
  • Koekkruiden - 1 tl
  • Zout - mespunt
Bereiding
  1. Verwarm de oven voor tot 175 graden Celsius.
  2. Schil de stoofpeer, verwijder het klokhuis en snijd de rest in kleine blokjes. Verdeel over 2 Mason Jars.
  3. Halveer de pruimen, verwijder de pit en snijd de vruchten in kleine blokjes.
  4. Verdeel de pruimen over de Mason Jars samen met de kaneel en arrowroot. Roer de inhoud van beide potten goed door elkaar.
  5. Combineer in een kom alle ingrediënten voor de crumble en roer deze tot een kruimelig deeg. Verdeel het deeg over de Mason Jars.
  6. Vul een braadslede met water tot een hoogte van ongeveer 2 cm. Zet de gevulde Mason Jars (zonder deksels!) in het water en zet het geheel vervolgens in de oven.
  7. Bak de crumbles in 35-40 minuten goudbruin en gaar. Laat de crumbles 10-15 minuten af koelen voor je ze serveert. Eet smakelijk!
 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.