Wortelcake

Wortelcake

Vorige week kreeg ik een email van Martine (van Het Schoonheidsgeheim)  met haar favoriete recept van wortelcake welke nog niet helemaal Paleo proof (dus granen- en zuivelvrij) was. Of ik zin had om me erop uit te leven. Dat had ik natuurlijk wel!

Afgelopen weekend ben ik aan de slag gegaan met de paleo wortelcake en het resultaat was in één keer super. In de basis was het al een heerlijk recept en ik heb maar weinig aanpassingen hoeven maken. Ik heb me netjes aan het recept gehouden (nou ja…. bijna dan) en niet al te veel extra dingen toegevoegd maar de volgende keer ga ik me volledig uitleven qua vulling.

Nog meer rozijntjes, nootjes, stukjes appel, of juist wat zonnebloem of pompoenpitten. Dit is een fantastisch recept voor wortelcake om eindeloos mee te variëren!

Wortelcake
 
Voorbereiding
Kooktijd
Totale tijd
 
Auteur:
Personen: 12
Ingrediënten
  • 40 gram kokosmeel
  • 160 gram amandelmeel
  • 25 gram fijngemalen walnoten of walnotenmeel
  • 4 gram bakzout
  • 1 eetlepel kaneel
  • Optioneel; 1 theelepel cardemom
  • Optioneel; ½ theelepel gember
  • 150 gram roomboter
  • 30 gram kokosolie
  • 3 eieren
  • 40 gram palmsuiker
  • 60 gram ahornsiroop
  • 200 gram geraspte wortel
  • 75 gram rozijnen
  • 75 gram gehakte walnoten
  • Optioneel; extra vulling zoals; nootjes, gedroogd fruit, appel, zonnebloempitten, gojibessen, chiazaad etc etc.
Bereiding
  1. Verwarm de oven voor op 160 °C.
  2. Vet een springvorm of vierkante muffinvorm, van ongeveer 22x22 cm, in.
  3. Meng de kokosmeel, amandelmeel, fijngemalen walnoten, bakzout en de specerijen in een ruime kom.
  4. Smelt de roomboter samen met de kokosolie en laat afkoelen tot kamertemperatuur.
  5. Meng hier de eieren, palmsuiker en ahornsiroop door en mix het tot een egale massa.
  6. Voeg het meel mengsel bij het eiermengsel en roer alle klontjes eruit.
  7. Voeg de vulling toe en giet het geheel in je bakvorm
  8. Bak voor ongeveer 40-45 minuten of totdat de cake gaar is.
 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.