Marokkaans Gestoofde Kip

dag3-3

Vandaag heb ik voor de tweede keer mijn CrockPot slowcooker gebruikt voor deze Marokkaans gestoofde kip. Wat was het heerlijk om thuis te komen en meteen een warme maaltijd op een bord te kunnen scheppen. Vooral omdat de maaltijd nog lekker en gezond was ook!

Het heeft me tien minuten werk gekost, omdat de groenten gesneden moesten worden. Daarna deed de slowcooker het werk. Het resultaat is deze heerlijke gestoofde kip met Marokkaanse kruiden, courgette en aubergine. Hoe simpel is dat?

Ik ben nu al fan van mijn slowcooker!

Wil je nog meer recepten voor de slowcooker? Ik heb een compleet receptenboek geschreven met 64 paleo-proof recepten voor soepen, sauzen, stoofvlees, en nog veel meer. Bestel het boek Paleo Slowcooker.

Marokkaans Gestoofde Kip
 
Voorbereiding
Kooktijd
Totale tijd
 
Dit recept bevat nachtschades.
Auteur:
Personen: 2
Ingrediënten
  • Kipfilet - 2 stuks (ca. 400g)
  • Uien - 2, in dunne halve ringen
  • Courgette - 1, in blokjes
  • Aubergine - 1, in blokjes
  • Kerstomaatjes - 150g, gehalveerd
  • Ras el Hanout - 1 tl
  • Kaneel - 1 tl
  • Knoflookpoeder - ½ tl
  • Kurkuma - ¼ tl
  • Peper - naar smaak
  • Zout - naar smaak
  • Santen - 2 el, fijngehakt
  • Koriander - Vers, 2 el, gehakt
Bereiding
  1. Leg de kipfilets op de bodem van de CrockPot en verdeel er de uien overheen en bestrooi met de
  2. gedroogde kruiden en de gehakte Santen.
  3. Verdeel de andere groenten er overheen, doe het deksel op de pan, stel de timer van de CrockPot
  4. in op 6 uur en zet hem op laag.
  5. Trek voor het serveren de kipfilets uit elkaar met een vork, en schep alles goed door elkaar.
  6. Verdeel het gerecht over 2 borden en garneer met de verse koriander. Eet smakelijk!
 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.