Dagelijkse Kost – Gehakt met broccoli

Gehakt met broccoli

Soms krijg ik wel eens een vraag van iemand: leuk Marinka, al die recepten. Maar eet je nu echt elke dag zo uitgebreid?? Nou.. Nee! Als ik het recept heb gemaakt eet ik het daarna natuurlijk ook op, maar verder is het niet zo dat ik elke dag uren en uren in de keuken sta. Ook ik heb daar geen tijd voor. Of ik wil er geen tijd voor maken, maar net hoe je het ziet.

Dus daarom dacht ik: ik ga jullie eens laten zien hoe mijn ‘Dagelijkse kost’ eruit ziet. Gewone maaltijden die ik elke week wel een keer op tafel zet, die heel makkelijk en vrij snel te maken zijn en waar mijn vriend en ik telkens opnieuw van smullen. Met een gemakkelijk recept erbij natuurlijk. Zie het als een echt kijkje in de keuken! Eén van mijn favorieten: gehakt met broccoli en pompoen.

Oh en voor je het vraagt: ik eet ook niet van die mooie borden en ik heb ook niet zo’n mooie tafel 😉 Wat je op de foto’s ziet zijn planken, en soms zelfs vinyl waarop een plankenpatroon is geprint. Ik heb enkele kasten vol met mooi serviesgoed en bestek voor foto’s, en dat wordt ook eigenlijk alleen voor die gelegenheid gebruikt.

Dan leg ik de betreffende maaltijd dus mooi op een bordje, in de tussentijd houd ik Paleo kat Jip in de houdgreep zodat ze het eten niet kan jatten, en dan maak ik er een foto van. Als we honger hebben dan veeg ik de maaltijd op een ander bord (zo een waar je gewoon lekker van kunt eten zonder dat alles ernaast valt) en dan eten we het op. In veel gevallen is het zelfs al koud geworden. Hebben we nog geen honger? Dan gaat alles in een bak in de koelkast en eten we het een andere keer op.

Wil je weten hoe mijn dagelijkse maaltijden er uitzien? Volg me dan op Instagram! Daar zie je alles langskomen zoals het écht is.

Maar nu eerst het recept voor deze (echt heel lekkere!) gehakt met broccoli.

Dagelijkse Kost - Gehakt met broccoli
 
Voorbereiding
Kooktijd
Totale tijd
 
Auteur:
Personen: 2
Ingrediënten
  • 1 el kokosolie
  • 1 ui, in halve ringen
  • 300g rundergehakt
  • 1 broccoli, in roosjes
  • ½ pompoen (500g), in blokjes
  • 1 tl oregano
  • 1 tl rozemarijn
  • ½ tl knoflookpoeder (of 2 tenen verse knoflook)
  • peper en zout naar smaak
Bereiding
  1. Verhit de kokosolie in een hapjespan en bak hierin de ui zacht.
  2. Voeg het gehakt toe en bak dit rul.
  3. Schep broccoli en pompoen door het gerecht en voeg nu ook de kruiden toe.
  4. Voeg een klein scheutje water toe en schep het geheel nog eens goed door. Doe direct een deksel op de pan en laat alles nog 5-8 minuten garen.
  5. Serveer meteen.
Paleo gehakt met broccoli

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.