Gekruide pompoen uit de oven

Gekruide pompoen uit de oven

Pompoen kan echt op heel veel manieren bereid worden, en wanneer je het in het seizoen koopt, is het vaak ook nog heel voordelig. Ik verwerk pompoen in zowel zoete als hartige gerechten. Maar één van mijn favoriete manieren is wel geroosterde pompoen uit de oven!

Het fijne van de Hollandse pompoen is dat die zo met schil gegeten kan worden. Echter, het slachten van een pompen vergt vaak toch best wel wat kracht en een heel goed keukenmes, dus dat klusje besteed ik vaak uit aan mijn man.

Dit gerechtje is verder lekker makkelijk te bereiden en heel smaakvol. De truc is het gebruiken van kruiden en vooral er lekker mee te experimenteren. Ik koop mijn kruiden overal en nergens: de biologische supermarkt, de wekelijkse markt in de stad, de gewone supermarkt of in de toko. Vooral in toko’s kun je echt heel voordelig aan lekkere kruiden komen.

Je kunt de geroosterde pompoen uit de oven op smaak brengen hoe jij dat lekker vindt. De mogelijkheden zijn eindeloos!

Gekruide pompoen uit de oven
 
Voorbereiding
Kooktijd
Totale tijd
 
Auteur:
Personen: 4
Ingrediënten
  • 1 kleine Hollandse pompoen
  • 75 gram roomboter (kokosolie kan ook)
  • Zeezout en peper naar smaak
  • Snufje karwij
  • 1 halve theelepel komijn
  • 1 halve theelepel kurkuma
  • 1 theelepel mosterdpoeder
  • Scheutje olijfolie extra vergine
Bereiding
  1. Verwarm de oven voor op 175 graden.
  2. Was de pompoen en snij het doormidden. Schraap met een lepel de pompoenzaadjes eruit. Snij vervolgens de pompoen in kleine partjes.
  3. Meng de pompoen in een kom, met de kruiden, zout en peper.
  4. Bekleed een ovenschaal met bakpapier en leg daar de partjes pompoen verspreid op.
  5. Strooi daaroverheen klontjes roomboter of kokosolie.
  6. Schuif de bakplaat in de oven en laat het er 35 minuten in zitten, tot ze er mooi geroosterd uit zien.
  7. Besprenkel de pompoen met wat olijfolie en serveer.
 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.