Geroosterde broccoli met citroen en gember

Geroosterde broccoli met citroen en gember-2

Eindelijk! Weer eens een recept met groente. Niet dat ik de laatste tijd geen groenten heb gegeten hoor, ik heb er gewoon geen blogrecept van gemaakt. Tot nu toe dan! Deze geroosterde broccoli met citroen en gember is een nieuwe favoriet en die wil ik graag met jullie delen.

Normaalgesproken maak ik altijd geroosterde broccoli en bestrooi ik het na afloop met knoflookpoeder en een beetje Himalaya zout, en that’s it. Dit recept is eigenlijk net zo makkelijk, alleen nu kruid je de broccoli vóór het in de oven gaat. Dat zorgt ervoor dat smaken goed intrekken.

Het kruidenmengsel heb je zo gemaakt, met een beetje geluk heb je de ingrediënten ervoor zelfs al in huis. Houd je van pittig? Voeg dan eens een fijngehakt rood pepertje toe aan het kruidenmengsel. Daarna is het een kwestie van wachten, in een kwartiertje is de geroosterde broccoli beetgaar.

Geroosterde broccoli met citroen en gember
 
Voorbereiding
Kooktijd
Totale tijd
 
Auteur:
Personen: 2
Ingrediënten
  • Broccoli - 1, in roosjes
  • Kokosolie - 2 tl, vloeibaar
  • Citroensasp - 1 el
  • Vissaus - 1 tl
  • Citroenrasp - van 1 citroen
  • Gemberwortel - 2 cm, geschild en geraspt
Bereiding
  1. Verwarm de oven voor tot 200 graden Celsius en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  2. Meng in een kommetje kokosolie, citroensap en -rasp, vissaus en geraspte gember.
  3. Schep het kruidenmengsel door de broccoliroosjes en verdeel deze over de bakplaat.
  4. Rooster de broccoli in 15 minuten beetgaar.
 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.