Gevulde Zoete Aardappel met Spek en Ei

Gevulde zoete aardappel met spek en ei

Wist je dat zoete aardappels nóg lekkerder worden wanneer je ze eerst langzaam roostert in de oven, en vervolgens vult met spek, een ei en wat verse kruiden? Nee? Neem het maar van mij aan en probeer dit eens 😉

Ikzelf kan een zoete aardappel namelijk echt wel waarderen. Lekker smeuïg, zoet van smaak, maar ook heel geschikt voor hartige bereidingen. Daarom besloot ik het eens anders te doen dan ik gewend was (lees: ik wokte mijn zoete aardappel gewoon in blokjes met een gerecht mee, of deed deze blokjes in de oven). Mede dankzij mijn reisje naar de VS waar ze zoete aardappels massaal in hun geheel roosteren, en waar je eigenlijk bij elk diner kan kiezen of je een ‘baked potato’ als bijgerecht wil.

Qua ingrediënten zou je niet denken dat dit gerecht nu zo bijzonder is, maar wanneer je het eenmaal probeert denk je daar echt anders over!

Ik ben dus heel benieuwd hoe het jou gaat bevallen 😀

Gevulde Zoete Aardappel met Spek en Ei
 
Voorbereiding
Kooktijd
Totale tijd
 
Auteur:
Personen: 2
Ingrediënten
  • 2 zoete aardappels (ca. 200g per stuk)
  • 100g spekblokjes
  • 2 eieren
  • 1 el verse bieslook, fijn gesneden
  • peper en zout
Bereiding
  1. Verwarm de oven voor tot 200 graden Celsius en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  2. Schrob de zoete aardappels goed schoon onder de kraan en prik ze vervolgens een aantal keer in met een vork.
  3. Leg de zoete aardappels op de bakplaat en rooster ze in 45 minuten gaar.
  4. Bak in de tussentijd de spekblokjes krokant in een koekenpan.
  5. Snijd de zoete aardappels open (zoals op de foto) en hol deze nog iets uit met een lepel.
  6. Verdeel de spekblokjes over de zoete aardappels en breek vervolgens boven iedere aardappel een ei.
  7. Bak de zoete aardappels met spek en ei nog ongeveer 20 minuten in de oven.
  8. Garneer met bieslook, peper en zout.

Op zoek naar meer heerlijke ontbijtrecepten? In Paleo Ontbijt vind je maar liefst 70 lekkere gerechten om je dag goed mee te beginnen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.