Hachee met rode kool

Hachee met rode kool

Ik wilde graag deze hachee met rode kool in de slowcooker bereiden, maar eigenlijk moeten zowel de hachee als de rode kool apart bereid worden. Maar tja, ik heb maar één slowcooker en het moest de volgende dag klaar zijn.

Toen ik de ingrediëntenlijst bestudeerde zag ik dat er veel overeenkwam. Aangezien het toch samen gegeten wordt, dacht ik dat het vast ook geen kwaad kon om het samen in één slowcooker te bereiden. En ik had gelijk. Toen ik ’s ochtends opstond kwam me een heerlijke geur uit de keuken tegemoet. Het gerecht was heel goed gelukt en het vlees was heerlijk mals. Dit ga ik vaker maken deze herfst en aankomende winter!

Ik heb mijn slowcooker nu bijna een jaar in huis en ik ben er nog steeds heel blij mee. Al gebruik ik het nog niet zo vaak als dat ik zou willen, wat jammer is, want het is zo makkelijk. De avond van te voren zet je alles klaar in de slowcooker en de volgende ochtend is het gerecht klaar. Of je zet ’s ochtends alles klaar en als je thuiskomt dan wacht er een lekkere warme maaltijd.

Ideaal dus voor drukke gezinnen die toch willen genieten van een hartverwarmende huisgemaakte stoofpot, zoals deze hachee met rode kool.

Serveertip: lekker met bloemkoolpuree!

Hachee met rode kool
 
Voorbereiding
Kooktijd
Totale tijd
 
Auteur:
Personen: 4
Ingrediënten
  • 1200 gram rode kool
  • 3 uien
  • 4 eetlepels appelazijn
  • 1 eetlepel kokosbloesemsuiker
  • 75 gram roomboter of ghee (geklaarde boter)
  • 4 laurierblaadjes
  • 6 kruidnagels
  • 1 theelepel kaneel
  • 4 appels
  • 200 ml rode wijn
  • 400 ml (zelfgetrokken) bouillon
  • 1 kg hachee vlees in stukjes
  • 1 eetlepel zeezout
Bereiding
  1. Snij de rode kool in smalle reepjes (ik heb hier zelf een keukenmachine voor gebruikt)
  2. Snij de uien in ringen
  3. Verwijder de klokhuis van de appels en snij ze in blokjes
  4. Snij het vlees in stukjes
  5. Doe het vlees, de rode kool, ui en appels in de slowcooker en meng alles goed.
  6. Voeg de boter, appelazijn, kokosbloesemsuiker, wijn, bouillon, zeezout, laurierblaadjes, kruidnagels en kaneel toe. Meng alles goed door elkaar.
  7. Zet de slowcooker aan op de laagste stand en laat het 6 tot 8 uur staan.
  8. Vis daarna de laurierblaadjes eruit, serveer en eetsmakelijk.
 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.