Kalkoencurry

Kalkoencurry

Wat had ik deze week ineens zin in een lekker kruidige curry zeg.. Gelukkig heb ik altijd een heleboel kruiden op voorraad: een volledige lade in de keuken en 1 boordje in een kast staan vól met kruidenpotjes, zakjes, etc. Alles wat ik nodig heb om mijn eten op smaak te brengen. Zo heb ik 4 (!) soorten zout, mooie kruidenpotjes van iHerb, bakjes en zakjes met gedroogde kruiden van de toko en meer. Ook in mijn koelkast, vriezer, vensterbank en tuin zijn kruiden in overvloed te vinden. In de vriezer bewaar ik mijn Aziatische verse kruiden: citroengras, Djeroek Poeroet, Salam, pandan en heel hete rode pepertjes. In de koelkast heb ik altijd verse gember liggen en op de vensterbank en in de tuin groeien verse gember, kurkuma, tijm, knoflook, peterselie, basilicum, bernagie, munt, tijm en rozemarijn. En dan nog moet ik af en toe wel eens zo’n kruidenplant van de supermarkt halen, want ja, voor sommige gerechten heb je nu eenmaal specifieke kruiden nodig.

Een van mijn meest voorkomende vakantiesouvenirs? Kruiden natuurlijk! In het buitenland hebben ze weer heel mooie andere mengsels, heerlijk. Terug thuis zoek ik dan wel een manier om er een lekker gerecht mee te maken. Ideaal om die o zo fijne vakantiesfeer weer een beetje terug in huis te halen. Je raadt het al, ik heb een beetje een kruiden-tic. Bij het maken van deze curry heb ik me dan ook lekker uit kunnen leven!


Kalkoencurry
 
Voorbereiding
Kooktijd
Totale tijd
 
Auteur:
Personen: 2
Ingrediënten
  • 1 kleine bloemkool
  • 2 el kokosolie
  • 1 ui, in halve ringen
  • 3 tenen knoflook, in plakjes
  • 2 cm verse gemberwortel, geraspt
  • 300g kalkoenfilet, in blokjes
  • 1 tl kaneel
  • 1 tl laos
  • ½ tl kurkuma
  • ½ tl piment
  • ½ tl zout
  • ¼ tl kruidnagel
  • 180 ml kokosroom
  • Verse koriander of peterselie om te garneren
Bereiding
  1. Snijd de bloemkool in roosjes en rasp/maal deze met behulp van een foodprocessor tot korrels ter grootte van rijst.
  2. Verhit 1 el kokosolie in een wok of hapjespan en bak hierin ui, knoflook en gember aan tot deze zacht zijn.
  3. Voeg kalkoenblokjes toe en bak deze rondom bruin.
  4. Meng alle kruiden en kokosroom door het gerecht en laat het geheel 5-10 minuten indikken op een laag vuur.
  5. Verhit in de tussentijd 1 el kokosolie in een andere pan en bak hierin de bloemkoolrijst 1-2 minuten aan.
  6. Serveer de bloemkoolrijst met de curry en garneer met verse koriander of peterselie.
Kalkoencurry-2

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.