Kippen noodlesoep

Kippen noodlesoep

Ook in de zomer is het heerlijk om af en toe een lekker soepje te eten, zeker kippensoep en zeker op een regenachtige dag als vandaag. Met zelfgemaakte kippenbouillon natuurlijk. We kennen allemaal de kant-en-klare pakjes ‘soep’ misschien wel, met van die noodles erin, maar dat kun eigenlijk geen echt eten noemen. Soep maak je dus gewoon zelf, want het is de moeite zeker waard. Meer smaak, en niet op de minste plaats veel meer plezier van je eigen werk.
Saai hoeft die zelfgemaakte soep ook niet te worden, want je kunt er gewoon gezonde noodles in doen. Gemaakt van courgette, met de spiraalsnijder. Zo krijg je ook meteen wat extra groenten binnen.

Kippen noodlesoep
 
Voorbereiding
Kooktijd
Totale tijd
 
Auteur:
Personen: 4
Ingrediënten
  • 1 prei, in ringen
  • 2 wortels, in plakjes
  • 200g kippenvlees, gegaard
  • 1500 ml kippenbouillon, zelfgemaakt
  • 1 courgette
  • peper en zout
  • 4 el verse peterselie, fijn gesneden
  • 1 bosui, in ringen
Bereiding
  1. Combineer prei, wortels, kip en bouillon in een soeppan en breng aan de kook.
  2. Laat de soep 5 minuten zachtjes koken. Maak in de tussentijd noodles van de courgette met behulp van een spiraalsnijder.
  3. Laat de courgettenoodles nog 1-2 minuten mee koken tot ze wat zachter zijn geworden.
  4. Breng de soep op smaak met peper en zout en garneer met peterselie en bosui.
 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.