Kookfilmpje: Paleo Erwtensoep (snert!)

Paleo Erwtensoep

Het was er weer tijd voor, mijn wekelijkse kookfilmpje. De eerste keer dat ik zo’n filmpje maakte vond ik dat eigenlijk doodeng. Geen idee waarom want ik stond toch echt in mijn eigen huis, naar mijn eigen camera te kijken op mijn eigen statief. Niks aan de hand zou je denken, maar toch heeft het iets spannends, iets opnemen en dat daarna op het wereldwijde web gooien.

Hieronder vind je kookfilmpje nummer 3 en ik begin het steeds leuker te vinden! Ik had zelfs zin om het filmpje te gaan maken en niet alleen vanwege de lekkere soep. Ik begin een beetje op het punt te komen waarop ik denk: ‘Waarom heb ik dit niet eerder gedaan, want zo erg is het niet…’. Maar dat geef ik natuurlijk niet hardop toe aan degenen die mij hiervoor al een hele tijd over probeerden te halen om filmpjes op te gaan nemen.

Dat ik het steeds leuker vind om te doen zegt natuurlijk niet dat degenen die de filmpjes bekijken het ook leuk vinden om te zien. Dus daarom ben ik benieuwd: wat vind jij van mijn kookfilmpjes? Ben je nu sneller geneigd om het recept eens te gaan maken? Welk recept zou je ook nog graag eens op film willen zien? Ik zou het super vinden als je me dat wilt laten weten.

Maar eerst is er snert. Oerhollandse erwtensoep waar ik een groot deel van mijn leven dol op ben. (toen ik echt klein was moest ik er niet zo veel van hebben en at ik liefst gewoon de worst uit mijn soep) Het recept heb ik al eerder geplaatst, maar het is en blijft een favoriet. In ieder geval hier in huis!

Van meerdere mensen die deze soep hebben geprobeerd heb ik gehoord dat deze ook écht naar erwtensoep smaakt, ondanks de afwezigheid van de erwten. Grappig hè? Ook geschikt voor degenen die snert vermijden vanwege het ‘luchtige’ effect wat het op de darmen heeft. Omdat er géén erwten in zitten is deze soep heel vriendelijk voor je darmen.

Mocht je trouwens geen zelfgemaakte bottenbouillon hebben, dan is er bij de natuurwinkel (en tegenwoordig ook bij sommige supermarkten) prima runderbouillon van De Kleinste Soepfabriek verkrijgbaar. Die smaakt heerlijk en de ingrediënten zijn super.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.