OERhollands – Friet met stoofvlees

OERhollands - friet met stoofvlees

De serie OERhollands loopt alweer op zijn einde.. Ahhhh, ja inderdaad, jammer! Maar volgens mij zijn de meeste écht Hollandse klassiekers nu wel terug te vinden op de site.

Ik heb overigens nog nooit een “echt” frietje met stoofvlees op. Jij wel? Als ik friet at, dan gewoon met mayo. Of curry. Of allebei. Maar dat is alweer een tijdje geleden. Dat doet me in ieder geval wel altijd denken aan deze filmscène 😉

OERhollands - Friet met stoofvlees
 
Voorbereiding
Kooktijd
Totale tijd
 
Dit recept bevat nachtschades.
Auteur:
Personen: 4
Ingrediënten
Stoofvlees
  • 2 el kokosolie
  • 2 uien, in halve ringen
  • 3 tenen knoflook, fijn gesneden
  • 800g runderriblappen, in blokjes
  • 2 laurierblaadjes
  • 2 tl paprikapoeder
  • ½ tl gemalen kruidnagel
  • 200 ml water
  • 100 ml balsamico azijn
  • peper en zout
Frietjes:
  • 750g pastinaak
  • 1 el kokosolie
Bereiding
Stoofvlees:
  1. Verhit de kokosolie in een braadpan en bak hierin uien en knoflook zachtjes aan.
  2. Voeg het vlees met de kruiden toe en schep goed door elkaar.
  3. Schenk water en balsamico azijn in de pan en breng aan de kook.
  4. Sluit de pan af met een deksel en laat het gerecht in 4 uur op een heel laag vuur gaar stoven.
  5. Breng daarna op smaak met peper en zout.
Frietjes:
  1. Verwarm de oven voor tot 200 graden Celsius en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  2. Snijd de pastinaken in frietjes en wrijf ze in met de kokosolie.
  3. Verdeel de frietjes over de bakplaat en rooster ze in 20 minuten goudbruin en gaar.
  4. Serveer met het stoofvlees.

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.