Paleo Hamburger Broodjes

Paleo Hamburger Broodjes

Daar zijn ze dan! Toen ik tijdens de Paleo Convention in Berlijn een hamburger met een ‘echt’ (paleo) broodje at en dat liet zien, werd ik nog net niet gebombardeerd met de vraag of ik daar het recept van kon vragen. Het recept heb ik uiteindelijk niet gevraagd, maar in plaats daarvan ben ik lekker zelf aan de slag gegaan in de keuken. Met een heerlijk stevig broodje als resultaat!

Ik vind ‘m echt ontzettend lekker en na het maken van de foto ben ik er eens goed voor gaan zitten om bovenstaande hamburger op te eten. Met de hand. Zonder geknoei. Want ja, zo stevig zijn deze broodjes! Ze vallen niet uit elkaar, maar ze zijn wel lekker luchtig. Precies zoals een hamburgerbroodje hoort te zijn.

Meestal eet ik mijn hamburgers bij een salade of geroosterde groenten, dat vind ik ook erg lekker. Maar nu ik dit recept heb weet ik wel zeker dat ik ze vaker op deze manier ga maken! Yum!

Onderstaand recept is voor de broodjes, maar met de hamburger kun je natuurlijk volop variëren. In mijn kookboek staan bijvoorbeeld heel wat verschillende variaties! Wat dacht je van zalmburgers, Italiaanse pesto burgers of kipburgers? Heerlijk met zelfgemaakte guacamole en/of mayonaise. Of misschien wel met een mangosaus! Mogelijkheden genoeg dus. De recepten hiervoor vind je in mijn kookboek.

Paleo Hamburger Broodjes
 
Voorbereiding
Kooktijd
Totale tijd
 
Dit recept bevat noten en eieren.
Auteur:
Personen: 3
Ingrediënten
  • 4 eieren
  • 20 ml kokosolie, vloeibaar
  • 35g kokosmeel
  • 40g amandelmeel
  • ½ tl bakzout
  • 1 el citroensap
  • ¼ tl zout
  • 1 el sesamzaad
Bereiding
  1. Verwarm de oven voor tot 175 graden Celsius en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  2. Combineer alle ingrediënten behalve het sesamzaad in een kom en roer tot een glad, dik beslag.
  3. Schep 6 gelijke hoeveelheden van het beslag op de bakplaat en druk deze iets plat met behulp van een lepel. Zorg dat de broodjes mooi rond worden.
  4. Bestrooi de helft van de broodjes met sesamzaad, deze zullen de bovenkant vormen. De niet bestrooide broodjes vormen de onderkant van de hamburger.
  5. Bak de broodjes in 15-18 minuten goudbruin en gaar.
 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.