Paleo Pasta met Champignonroomsaus

Paleo Pasta met Champignonroomsaus-1

Woensdag gehaktdag was bij mij vroeger woensdag pasta-dag. En dan aten we dus macaroni of spaghetti, of wat voor pasta dan ook. Met een sausje erop. Mijn moeder deed er wel altijd extra groenten in, maar we hadden toen nog de gewoonte dat we zo’n pakje met poeder gebruikten als basis voor deze saus. Inmiddels weten we wel beter en lopen ook mijn ouders met een grote boog om die pakjes heen, maargoed, in die tijd aten wij saus uit zo’n pakje.
Als ik mocht kiezen, dan aten we een rode saus met veel tomaten erin en wokgroenten erin (met gehakt, dat wel, op woensdag!) en als mijn vader mocht kiezen dan aten we -tot mijn grote teleurstelling- een champignonroomsaus met blokjes ham die overigens ook van rubber hadden kunnen zijn. Dus daar zat ik dan, met lange tanden die saus weg te werken, want zo’n maaltijd smaakte echt alleen als je héél veel honger had.
We zijn nu zo’n 15 jaar verder en raad eens wie er nu wél van champignons houdt? Jawel! Ikzelf.

Dus bij het aanzicht van een pak kastanjechampignons en 5 grote courgettes in de koelkast kon ik niets anders bedenken dan de mijn vader zo geliefde pasta met champignonroomsaus na te maken. En dat lukte. Heerlijk!

Paleo Pasta met Champignonroomsaus
 
Voorbereiding
Kooktijd
Totale tijd
 
Auteur:
Personen: 2
Ingrediënten
  • 2 courgettes
  • 3 el kokosolie
  • 1 ui, in dunne halve ringen
  • 3 tenen knoflook, in plakjes
  • 250g kastanjechampignons, in plakjes
  • 150 ml kokosmelk
  • 2 el verse oregano
  • 2 el verse tijm
  • 1 el appelazijn
  • peper en zout
  • 300g rundergehakt
  • 4 el verse peterselie, fijn gesneden
Bereiding
  1. Was de courgettes en snijd deze met behulp van een spiraalsnijder of julienne dunschiller in lange slierten.
  2. Verhit 1 el kokosolie in een hapjespan en bak hierin de uien en knoflook aan.
  3. Voeg kastanjechampignons toe en bak deze mee tot ze vocht beginnen te verliezen.
  4. Schenk kokosmelk bij het mengsel en voeg ook oregano en tijm toe. Breng aan de kook.
  5. Haal de pan meteen van het vuur en voeg appelazijn, peper en zout toe. Pureer de saus met behulp van een staafmixer, foodprocessor of blender.
  6. Verhit 1 el kokosolie in een hapjespan en bak hierin het gehakt in 4-5 minuten rul.
  7. Verhit 1 el kokosolie in een andere pan en bak hierin de courgetteslierten 1-2 minuten tot deze wat zachter zijn.
  8. Serveer de courgetteslierten met het gehakt en de champignonroomsaus. Garneer met wat peterselie.
Paleo Pasta met Champignonroomsaus-2

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.