Paleo Sushi

Paleo Sushi

Als laatste in deze serie met Coconut Aminos, deel ik het recept voor Paleo sushi met jullie! Eerder was op mijn blog al het recept voor Paleo Temaki sushi te vinden, maar nu is het me gelukt om ‘echte’ sushi te maken. Zonder rijst, dat dan weer wel.

Waar is de rijst dan van gemaakt? Bloemkool! Een van de meest veelzijdige groenten in de Paleo keuken. In eerste instantie had ik mijn vraagtekens of dit gerecht wel zou lukken.. Ik was bang dat mijn sushi ofwel niet op wilde rollen, ofwel uit elkaar zou vallen bij aanraking, maar niets was minder waar. Deze sushi is zo opgerold (wel met gebruik van zo’n bamboe sushimatje), makkelijk te snijden (zolang je maar een scherp mes hebt) en prima te eten met chopsticks. Want wie sushi eet, hoort dat eigenlijk wel met stokjes te doen. (of met je handen, dat kan natuurlijk ook..)

In dit recept heb ik er voor gekozen om de sushi’s te vullen met wat gerookte wilde zalm en komkommer: een hele lekkere combinatie! Maar wees vooral niet bang om je eigen variant te maken.
De lekkerste dipsaus die je erbij kunt eten? Coconut Aminos!

Paleo Sushi

Paleo Sushi
 
Voorbereiding
Kooktijd
Totale tijd
 
Auteur:
Personen: 24
Ingrediënten
 • Bloemkool - ½, in roosjes gesneden
 • Kokosolie - 1 el
 • Kokosmelk - 2 el
 • Nori vellen - 3 stuks
 • Gerookte wilde zalm - 100g, in plakjes
 • Komkommer - ¼, in reepjes gesneden
 • Coconut Aminos - 50 ml
Bereiding
 1. Hak de bloemkoolroosjes fijn in een foodprocessor tot korrels ter grootte van rijst.
 2. Verhit de kokosolie in een wok of hapjespan en bak hierin de bloemkoolrijst in 2-3 minuten al omscheppend gaar. Roer de kokosmelk er doorheen tot een kleverig geheel en haal de pan van het vuur.
 3. Leg een vel nori op een bamboe sushi matje en verdeel er wat bloemkoolrijst over. Zorg dat de rijst in de breedte het hele oppervlak van de nori bestrijkt, maar houd in de lengte aan de onderkant 2 cm vrij, en aan de bovenkant 5-7 cm.
 4. Leg 1 laag gerookte zalm op de bloemkoolrijst en leg daar vervolgens 1 rij komkommerreepjes op.
 5. Rol de nori met behulp van het bamboe matje stevig op en leg de rol op een snijplank. Snijd in plakjes van 1,5 - 2 cm dik.
 6. Herhaal stap 3 t/m 5 met de overige nori vellen.
 7. Serveer de sushi met de coconut aminos als dipsaus.
 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.