Paleo Wraps met gerookte zalm

Paleo Wraps-2

Naar aanleiding van de 2-ingrediënten-pizza van Marjolijn (Oerspronkelijk) bedacht ik dat ik van deze bodem ook wel eens wraps zou kunnen maken. Voor ik het wist was ik Marjolijn al aan het whatsappen, iets in de trant van ‘ik ga nu wraps maken van jouw pizzabodem!’ (ja, dat soort kookberichten sturen wij elkaar, en we vinden het nog leuk ook). Daarop volgde een gesprek met ideeën hoe ik die wraps het beste zou kunnen maken, met wat gelatine erin, of juist zonder.. Zou het zonder gelatine dan wel stevig worden, etc.

Ik besloot het maar gewoon te proberen en maakte 2 verschillende mengsels: eentje met gelatine en eentje zonder. Het resultaat was eigenlijk exact hetzelfde! Beide mengsels waren veranderd in mooie, stevige, elastische wraps. Beide soorten scheurden niet en kon ik gemakkelijk vouwen, ook toen ze volledig afgekoeld waren. Gelatine toevoegen was dus niet nodig en des te meer bedacht ik me hoe geweldig bakbananen zijn, zeker in een Paleo voedingspatroon en al helemaal wanneer je een auto-immuun protocol volgt. (deze wraps zijn namelijk ook vrij van noten, zaden, nachtschades en eieren!) Daarnaast vormen ze een heel goede bron van zetmeel die ook nog eens gemakkelijk verteerbaar is.


Paleo Wraps met gerookte zalm
 
Voorbereiding
Kooktijd
Totale tijd
 
Auteur:
Personen: 2
Ingrediënten
Paleo wraps
  • 2 groene bakbananen
  • 1 el kokosolie
  • 2 el water
  • ¼ tl zout
Vulling
  • 2 tenen knoflook, gepeld
  • 15g verse basilicum
  • 3 el kokosolie
  • 1 kropje baby romaine sla
  • 2 wortels, geraspt
  • 150g gerookte zalm, heel fijn gesneden
Bereiding
  1. Verwarm de oven voor tot 175 graden Celsius en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  2. Combineer alle ingrediënten voor de wraps in een foodprocessor en maal tot een gladde, niet korrelige massa.
  3. Schep telkens een kwart van het mengsel op de bakplaat en smeer deze met de achterkant van een lepel dun uit tot de vorm van een wrap. Maak op deze manier 4 wraps.
  4. Bak de wraps in 18-20 minuten heel licht bruin en gaar.
  5. Maak in de tussentijd de vulling: combineer knoflook, basilicum en kokosolie in een kom en pureer tot een gladde spread met behulp van een staafmixer of foodprocessor.
  6. Verdeel de spread over de wraps.
  7. Leg vervolgens enkele blaadjes sla op iedere wrap, daarna wat wortelrasp en vervolgens wat gerookte zalm.
  8. Vouw de wraps dicht en houd ze op hun plaats met een prikker.
 

Paleo Wraps

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.