Pompoenwraps

Pompoenwrap

Je zou het misschien niet verwachten, maar van geroosterde pompoen kun je een heerlijke, super flexibele wrap maken. Echt zo een die je gewoon mee kunt nemen in je lunchtrommel en zelfs na enkele uren nog steeds heel lekker is.

Deze wrap scheurt niet en kan behoorlijk wat gewicht hebben. Je kunt er natuurlijk ook heel kleine rolletjes van maken met een lekkere vulling erin: lekker als hapje op een verjaardag of ander feestje. Bovendien kun je er naar gelang de vulling nog wat extra smaakmakers in verwerken: wat dacht je bijvoorbeeld van 1 tl koekkruiden (voor een zoete vulling) of juist wat Italiaanse kruiden of kerrie voor een hartige vulling?

Het bindmiddel in deze wrap is arrowroot, maar wat is dat nu eigenlijk?? Arrowroot wordt ook wel pijlwortel genoemd, het is een grote plant die vooral in het regenwoud voorkomt. (kijk, dat maakt deze wraps ineens heel tropisch!) Het deel van de plant wat we kennen als ‘arrowroot’ en wat wij in een potje kopen is het zetmeel van deze plant; afkomstig uit de wortels. Arrowroot is ideaal om sauzen te verdikken, maar het heeft ook heel fijne eigenschappen wanneer je het in een baksel verwerkt. Het is in principe geur- en smaakloos en heeft dus erg weinig invloed op de smaak van je gerecht.

Pompoenwraps
 
Voorbereiding
Kooktijd
Totale tijd
 
Auteur:
Personen: 2
Ingrediënten
  • 275g pompoen
  • 75g arrowroot
  • 4 el kokosolie, vloeibaar
  • ½ tl zout
Optioneel:
  • 1 tl koekkruiden of 2 tl Italiaanse kruiden
Bereiding
  1. Verwarm de oven voor tot 200 graden Celsius, bekleed een bakplaat met bakpapier.
  2. Snijd de pompoen in blokjes en verdeel ze over de bakplaat. Rooster de blokjes in ongeveer 15 minuten zacht en gaar.
  3. Verlaag de oventemperatuur naar 175 graden Celsius.
  4. Combineer de pompoenblokjes met kokosolie en zout in een foodprocessor of blender en maal tot een gladde massa.
  5. Voeg arrowroot toe (en eventueel wat kruiden naar keuze) en maal tot een plakkerig deeg ontstaat.
  6. Leg het deeg op een stuk bakpapier op de bakplaat en leg er vervolgens nog een vel bakpapier bovenop.
  7. Druk het deeg plat met behulp van je handen of een zware pan; zorg dat de wrap een dikte van 3-5 mm heeft.
  8. Bak de wrap in het midden van de oven in 18-20 minuten gaar.
  9. Snijd de wrap in 4 gelijke stukken en gebruik een vulling naar keuze.
Pompoenwrap-2

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.