Snelle Pesto Pasta

Snelle Pesto Pasta

Stel: je hebt honger, maar weinig tijd of zin om te koken. (volgens mij komt dat best vaak voor 😉 )

Dan is het toch ideaal wanneer je een gerecht hebt wat je binnen 15 minuten op tafel kunt zetten? Je wilt tenslotte ook niet naar de snackbar lopen, en niet alweer een gebakken ei eten. Hoe zet je dan iets gezonds op tafel wat ook nog eens lekker makkelijk is?

Deze pasta is zo’n gerecht. Gezond. Lekker. Binnen 15 minuten klaar.

Probeer het maar eens. Je hebt er alleen een spiraalsnijder voor nodig, maar met een julienne dunschiller kan het natuurlijk ook.
Heb je niet alle ingrediënten in huis? Dan heb je vast wel iets waarmee je een of meerdere ingrediënten kunt vervangen.

Denk hierbij aan:

  • Garnalen in plaats van kip
  • Spekblokjes in plaats van kip
  • Tonijn in plaats van kip
  • Meer basilicum in plaats van peterselie
  • Koriander in plaats van peterselie
  • Pijnboompitten in plaats van walnoten
  • Courgette in plaats van pompoen
  • Knolselderij in plaats van pompoen
  • …noem het maar op!

Dit recept kun je echt zien als basis. Van daaruit kun je het volledig naar je eigen smaak aanpassen. In onderstaand filmpje laat ik je zien hoe je dit maakt en ik geef je zoals altijd wat extra tips & trucs tijdens het bereiden.


Snelle Pesto Pasta
 
Voorbereiding
Kooktijd
Totale tijd
 
Dit recept bevat noten.
Auteur:
Personen: 2
Ingrediënten
  • 15g verse peterselie, alleen de blaadjes
  • 15g verse basilicum, alleen de blaadjes
  • 3 tenen knoflook, gepeld
  • 50g walnoten
  • sap van 1 limoen
  • 100 ml extra vierge olijfolie
  • ½ tl zout
  • 1 grote flespompoen
  • 1 el kokosolie
  • 200g gegaarde kip
Bereiding
  1. Combineer peterselie, basilicum, knoflook, walnoten, limoensap, olijfolie en zout in een blender en maal tot een gladde saus.
  2. Snijd het bovenste stuk van de flespompoen en schil dit met een dunschiller. Gebruik een spiraalsnijder om er vervolgens lange slierten van te maken.
  3. Verhit de kokosolie in een hapjespan en bak hierin de pompoenslierten in 2 à 3 minuten iets zachter.
  4. Voeg de gegaarde kip en de kruidensaus toe en bak dit nog een paar minuten mee tot de noodles beetgaar zijn.
EetPaleo Winkel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.