Taro frietjes

Taro frietjes

Het enige wat ik echt lastig vond om te laten staan toen ik Paleo ging eten was friet. Want ja, wat zit er nu eenmaal in friet? Aardappel, olie en zout, toch? Dat kan haast niet slecht zijn.

Wel dus. En dan is de aardappel op zich niet je grootste probleem. De aardappel behoort tot de nachtschadefamilie, past niet binnen het Paleo voedingspatroon, maar de meeste mensen kunnen er prima tegen. Het probleem zit hem vooral in de olie waarin de friet wordt gebakken. Deze olie is namelijk behoorlijk geoxideerd. Als je pech hebt wordt er zelfs in gehard plantaardig vet gebakken en dan ben je nog verder van huis. Standaard kreeg ik dan ook buikpijn na het eten van friet en werd ik ’s nachts badend in het zweet wakker. Het eten van friet was dat echt helemaal niet waard!

Tijd voor iets anders dus. Want zo af en toe een frietje is best lekker! Ik greep standaard naar pastinaakfrietjes uit de oven, maar ook die kun je beu raken.

De Taro, ook wel Chinese aardappel genoemd, biedt uitkomst! Je hoeft hier niet voor naar de toko of wat voor exotische winkel dan ook (wat overigens wel leuk is om te doen) maar je kunt deze gewoon in de meeste supermarkten vinden. De Taro is een harige knol welke een beetje plakkerig is wanneer je deze hebt geschild. Je kunt ‘m niet rauw eten, maar gebakken als frietjes, in blokjes of als puree is hij heerlijk! Een prima bron van koolhydraten waar nodig.

Dus bak ik mijn frietjes tegenwoordig van Taro. Lekker met een zelfgemaakte mayonaise erbij, en wat grof zeezout erop. Echt genieten!

Dit recept is ook geschikt voor degenen die het EetPaleo Suikervrij programma volgen.

Taro frietjes
 
Voorbereiding
Kooktijd
Totale tijd
 
Auteur:
Personen: 2
Ingrediënten
  • 2 middelgrote taro's
  • 1 el kokosolie, vloeibaar
  • zeezout
Bereiding
  1. Verwarm de oven voor tot 200 graden Celsius en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  2. Schil de taro's en snijd ze vervolgens in dunne frietjes.
  3. Meng de kokosolie door de frietjes en verdeel ze over de bakplaat.
  4. Bak de frietjes 15 minuten, keer ze om en bak ze vervolgens nog 10 minuten tot ze goudbruin zijn.
  5. Bestrooi vlak voor het serveren met zeezout.
 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.