Venkel-knoflooksoep

Venkel-knoflooksoep

Venkel-knoflooksoep

De lekkerste recepten ontstaan meestal spontaan – vaak wanneer ik de laatste restjes uit de koelkast op wil maken weet ik ineens iets creatiefs in elkaar te flansen. Grappig hoe dat gaat, en ook wel erg handig. Zo koop ik regelmatig venkel, dat lijkt altijd zo’n goed idee, maar wanneer het op het koken aan komt laat ik ‘m toch altijd liggen. Hij zit nog niet helemaal in mijn standaard assortiment, om het zo maar te zeggen. Deze keer had ik ook nog wat bouillon op voorraad en was de keuze wat ik zou bereiden snel gemaakt – een soepje! En wel venkel-knoflooksoep. Mijn man is sowieso dol op soep, dus dat kan niet missen.

Soep is altijd goed

Zo kwam ik dus op het idee om venkel-knoflooksoep te maken. Met lekker shiitakes voor extra umami en pastinaak om de boel wat zachter en romiger te maken. Met krokante spekblokjes erop om het helemaal af te maken!

Mealpreppen

Inmiddels is deze soep bij ons helemaal ingeburgerd, ik heb ‘m sindsdien al best vaak gemaakt en het is elke keer weer een succes. Daarom besloot ik ook het recept op te nemen in één van mijn Mealprep Maaltijdplannen (de winter editie). Want het is snel gemaakt, erg lekker en soep laat zich perfect invriezen om verderop in de week nogmaals te eten. Ideaal dus.

Nu kan ik mealpreppen sowieso aanraden – oh wat scheelt dat veel tijd in de keuken! – maar op zichzelf is deze soep natuurlijk ook heel lekker. Gewoon om even snel te maken. In 20 minuten staat ‘ie op tafel en kun je aanvallen! Mijn tip: maak een dubbele portie, dan heb je het de volgende keer nog makkelijker.

Venkel-knoflooksoep – het recept

Venkel-knoflooksoep
 
Voorbereiding
Kooktijd
Totale tijd
 
Auteur:
Personen: 4
Ingrediënten
  • 1 el kokosolie
  • 2 uien, in halve ringen
  • 4 tenen knoflook, fijn gesneden
  • 500g pastinaak, geschild en in blokjes
  • 100g shiitakes, in blokjes
  • 2 venkelknollen, gesneden
  • 800 ml runder- of kippenbouillon
  • Peper en zout
  • 250g gerookte spekblokjes
Bereiding
  1. Verhit de kokosolie in een soeppan en bak hierin de uien en knoflook zachtjes aan.
  2. Bak pastinaak, shiitakes en venkel al omscheppend mee en blus vervolgens af met de bouillon.
  3. Breng het geheel aan de kook en laat in 10 minuten gaar koken.
  4. Bak in de tussentijd de spekblokjes krokant in een koekenpan.
  5. Pureer de soep met behulp van een staafmixer en breng op smaak met wat peper en zout.
  6. Serveer met de spekblokjes.
 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.