Paleo Bagels
 
Voorbereiding
Kooktijd
Totale tijd
 
Auteur:
Personen: 4
Ingrediënten
  • 125g cassavemeel
  • 110g arrowroot
  • 1 tl bakzout
  • ½ tl zout
  • 4 eieren (maat M)
  • 60 ml kokosolie, gesmolten
  • 1 el appelazijn
  • 1 el water
Topping:
  • 1 ei, los geklopt
  • 2 el sesamzaad
Bereiding
  1. Verwarm de oven voor tot 175°C en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  2. Combineer de droge ingrediënten voor de bagels in een beslagkom en roer goed door elkaar. Voeg de overige ingrediënten toe en kneed het geheel tot een dik deeg.
  3. Is het deeg plakkerig? Voeg dan wat extra cassavemeel toe.
  4. Breng een steelpan vol met water (ongeveer 1 tot 1,5 liter) aan de kook. Kookt het water? Zet het vuur dan ietsje lager maar zorg dat het water wel blijft borrelen.
  5. Verdeel het deeg in de tussentijd in 4 gelijke stukken en vorm er met de hand 4 bagels van.
  6. Kook iedere bagel ongeveer 1 minuut per kant of tot deze boven komt drijven. Leg vervolgens op de bakplaat.
  7. Bestrijk de gekookte bagels met het losgeklopte ei en bestrooi vervolgens met sesamzaad.
  8. Bak de bagels in 25 minuten goudbruin. Laat 15-30 minuten afkoelen voor je ze serveert.
Recipe by EetPaleo at https://www.eetpaleo.be/lunch-be/paleo-bagels/