Avocado Kruidensalade
 
Voorbereiding
Kooktijd
Totale tijd
 
Deze hoeveelheid is voldoende voor 4 hoofdgerechten of 2 lunches.
Auteur:
Personen: 4
Ingrediënten
  • 2 rijpe avocado’s
  • 50g veldsla
  • 5g verse koriander, grof gesneden
  • 8 cherrytomaatjes, in kwarten gesneden
  • 2 el rode kool kiemen
Dressing:
  • 6 el avocado olie
  • 3 el citroensap
  • 10g verse koriander
  • 60g walnoten
  • ½ tl mosterd
  • ¼ tl zout
  • Snuf peper
Bereiding
  1. Maak eerst de dressing door de ingrediënten hiervoor fijn te malen in een blender.
  2. Halveer nu de avocado’s met een scherp mes en haal de pit eruit.
  3. Snijd iedere avocado helft in hele dunne plakjes.
  4. Neem een bordje en waaier de plakjes avocado uit tot je er een cirkel van kunt vormen. Doe dit met alle 4 de avocado helften, allemaal op een apart bordje.
  5. Verdeel de veldsla, koriander, cherrytomaatjes en kiemen over de avocado cirkels en serveer met de dressing. Het leukste is om wat dressing over de avocado ‘nestjes’ te verdelen en er ook nog wat naast te scheppen. Dan kunnen je gasten zelf kiezen hoeveel dressing ze door hun salade willen eten.
Recipe by EetPaleo at https://www.eetpaleo.be/diner-be/avocado-kruidensalade/