Paleo Wortelstamp met pittig gehakt
 
Voorbereiding
Kooktijd
Totale tijd
 
Auteur:
Personen: 2
Ingrediënten
  • 200g wortel, in plakjes
  • 200g pastinaak, geschild en in plakjes
  • 200g bloemkool, in roosjes
  • 1 el kokosolie
  • 2 uien, in halve ringen
  • 2 tenen knoflook, fijn gesneden
  • 2 cm gemberwortel, geraspt
  • 250g rundergehakt
  • ½ tl komijnzaad
  • ¼ tl chilipoeder
  • Peper en zout
Bereiding
  1. Breng wortel, pastinaak en bloemkool aan de kook in een pan met water en kook de groenten in 10 minuten gaar.
  2. Verhit in de tussentijd de kokosolie in en hapjespan en bak hierin de uien, knoflook en gember zachtjes aan.
  3. Voeg het gehakt met komijnzaad en chilipoeder toe en bak dit gaar. Breng op smaak met peper en zout.
  4. Giet de groenten af, breng op smaak met wat peper en zout en gebruik een pureestamper om er een grove puree van te maken.
  5. Serveer met het gebakken gehakt.
Recipe by EetPaleo at https://www.eetpaleo.be/diner-be/paleo-wortelstamp-met-pittig-gehakt/