Paleo Ketchup met rode biet - AIP, Nachtschadevrij
 
Voorbereiding
Kooktijd
Totale tijd
 
Auteur:
Personen: 6-8
Ingrediƫnten
  • 1 el kokosolie
  • 1 ui, in halve ringen
  • 2 tenen knoflook, fijn gesneden
  • 175g zoete aardappel, geschild en in blokjes
  • 250g gekookte rode biet, in blokjes
  • 6 el appelazijn (90 ml)
  • ½ tl gemberpoeder
  • ½ tl zout
  • ¼ tl kurkuma
  • snuf peper
Bereiding
  1. Verhit de kokosolie in een steelpan en bak hierin de ui en knoflook zachtjes aan.
  2. Voeg de blokjes zoete aardappel toe en bak al omscheppend goudbruin en gaar.
  3. Schep de rode biet, appelazijn en alle kruiden door het gerecht en haal de pan van het vuur.
  4. Pureer met behulp van een staafmixer of blender tot een gladde saus.
  5. De saus is ongeveer 1 week houdbaar in de koelkast, in een goed afgesloten pot of fles.
Recipe by EetPaleo at https://www.eetpaleo.be/groente-be/paleo-ketchup-rode-biet/