Pompoenpizza met boerenkoolpesto
 
Voorbereiding
Kooktijd
Totale tijd
 
Auteur:
Personen: 2-3
Ingrediƫnten
Pompoenpizza
  • 1 kleine flespompoen (ca. 750g)
  • 1 el kokosolie
  • 1 ei
  • 75g amandelmeel
  • 75g arrowroot
  • 1 tl oregano
  • ¼ tl zout
Boerenkoolpesto
  • 100g boerenkool (alleen het blad)
  • 15g verse basilicum
  • 50g cashewnoten
  • 2 tenen knoflook, gepeld
  • sap van ½ citroen
  • ½ tl zout
  • 120 ml extra vierge olijfolie
Overig
  • Toppings naar keuze, bijvoorbeeld radijs, rucola, spekjes, vis, enz.
Bereiding
Pompoenpizza
  1. Verwarm de oven voor tot 200 graden Celsius en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  2. Schil de pompoen met een dunschiller, verwijder de zaadlijsten en snijd in blokjes.
  3. Wrijf de blokjes pompoen in met kokosolie en leg ze op de bakplaat. Rooster in 20 minuten gaar en laat daarna 15 minuten afkoelen. Laat de oven aan staan.
  4. Pureer de blokjes pompoen met het ei, amandelmeel, arrowroot, oregano en zout tot een glad beslag.
  5. Leg een nieuw stuk bakpapier op de bakplaat en schep het beslag hier op. Wrijf het beslag uit met een spatel en vorm zo een ronde cirkel die overal even dik is. (ga voor een dikte van ongeveer ½ cm)
  6. Bak de pizzabodem in 35-40 minuten gaar.
Boerenkoolpesto
  1. Combineer alle ingrediƫnten voor de pesto in een blender of foodprocessor en maal tot een dikke pesto.
  2. Besmeer de pizzabodem met de pesto en verdeel er toppings naar keuze overheen. Serveer meteen.
Recipe by EetPaleo at https://www.eetpaleo.be/diner-be/pompoenpizza-met-boerenkoolpesto/