Aspergesoep met sinaasappelroom
Auteur: Marinka
Personen: 2-4
- 1 el kokosolie
- 1 ui, in halve ringen
- 2 tenen knoflook, in plakjes
- 400g witte asperges, geschild
- 500 ml kippenbouillon (zie dit recept)
- peper en zout naar smaak
- 200 ml kokosroom
- 2 el sinaasappelsap
- 2-3 el bieslook, fijn gesneden
- rasp van 1 sinaasappel
- 100g gerookte zalm
- Verhit de kokosolie in een soeppan en bak hierin de ui zachtjes aan.
- Bak de knoflook enkele seconden mee en voeg daarna de asperges toe.
- Schenk ook de kippenbouillon bij het gerecht en breng het geheel aan de kook.
- Koop de soep in 8 minuten gaar.
- Voeg wat peper en zout toe en pureer de soep vervolgens met behulp van een staafmixer.
- Roer sinaasappelsap door de kokosroom.
- Verdeel de soep over 2 (of 4) borden. Laat een flinke lepel van de sinaasappelroom in de soep vallen en verdeel ook de zalm over de borden.
- Garneer met bieslook en sinaasappelrasp.
Recipe by EetPaleo at https://www.eetpaleo.be/diner-be/aspergesoep-met-sinaasappelroom/
3.4.3177