Herfstsalade met pompoen
 
Voorbereiding
Kooktijd
Totale tijd
 
Auteur:
Personen: 1
Ingrediƫnten
  • ¼ pompoen, in schijven
  • 1 tl kokosolie
  • 100g (biologische) spekblokjes
  • 100g boerenkool, fijn gesneden
  • 2 tenen knoflook, gepeld
  • 2 el verse peterselie
  • 3 el extra vierge olijfolie
  • 2 el balsamico azijn
Bereiding
  1. Verwarm de oven voor tot 200 graden Celsius en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  2. Wrijf de schijven pompoen in met kokosolie en verdeel ze over de bakplaat. Rooster in 20-25 minuten licht goudbruin en gaar.
  3. Combineer knoflook, peterselie, olijfolie en balsamico azijn in een kom en pureer met behulp van een staafmixer tot een gladde dressing.
  4. Zet een hapjespan op middelhoog vuur en bak hierin de spekblokjes krokant.
  5. Voeg boerenkool toe en bak dit 1-2 minuten mee.
  6. Schep de pompoen door de boerenkool met spekjes en serveer met de dressing.
Tip: lekker met gebakken eieren erbij!
Recipe by EetPaleo at https://www.eetpaleo.be/groente-be/herfstsalade-met-pompoen/