OERhollands - Snert
 
Voorbereiding
Kooktijd
Totale tijd
 
Auteur:
Personen: 4
Ingrediƫnten
  • 200g spekblokjes
  • 1 ui, in halve ringen
  • 3 tenen knoflook, gepeld en grof gesneden
  • 1 knolselderij, geschild en in blokjes
  • 1 broccoli, in roosjes
  • 500 ml bottenbouillon
  • 1 prei, in ringen
  • 2 wortels, in plakjes
  • peper en zout
  • (rook)worst naar keuze, gegaard
Bereiding
  1. Bak de spekblokjes krokant in een soeppan. Schep de spekblokjes uit de pan en zet deze even apart. Laat het vet uit de spekblokjes in de pan zitten!
  2. Bak de ui en knoflook zacht in het spekvet en voeg hier knolselderij en broccoli aan toe.
  3. Voeg bouillon toe en breng het geheel aan de kook. Laat in 15 minuten gaar koken.
  4. Pureer de soep met behulp van een staafmixer en breng zachtjes aan de kook.
  5. Voeg prei en wortel toe en kook deze in 6-8 minuten gaar.
  6. Voeg de uitgebakken spekjes toe en breng de soep op smaak met peper en zout.
  7. Garneer met worst naar keuze.
Recipe by EetPaleo at https://www.eetpaleo.be/diner-be/oerhollands-snert/