Chocolade Kogels
 
Voorbereiding
Kooktijd
Totale tijd
 
Dit recept bevat noten.
Auteur:
Personen: 15
Ingrediƫnten
  • 350g witte amandelen
  • 300g dadels, zonder pit
  • 50g cacao
  • ½ tl vanillepoeder
  • 100g zonnebloempitten
  • water
Bereiding
  1. Hak de zonnebloempitten grof met behulp van de foodprocessor, strooi ze op een bord en zet apart.
  2. Combineer amandelen, dadels, cacao en vanille in de foodprocessor en maal tot een dikke, gladde massa. Voeg geleidelijk wat water toe om het mengsel fijner te laten worden: begin met een scheutje water tot maximaal 100 ml.
  3. Neem telkens een flinke lepel van het mengsel en rol dit tussen je handen tot een mooie bol ter grootte van een golfbal.
  4. Rol de chocolade kogels door de zonnebloempitten op het bord tot ze volledig bedekt zijn.
  5. Serveer meteen of bewaar de chocolade kogels tot gebruik in de koelkast.
Recipe by EetPaleo at https://www.eetpaleo.be/snacks-be/chocolade-kogels/