Gehaktballen met pistachenoten en avocadodip
Auteur: Marinka
Personen: 4
- 500g rundergehakt
- 75g pistachenoten, gepeld en gehakt
- 8 gedroogde abrikozen, fijn gesneden
- 1 el ras el hanout
- ¼ tl zout
- 2 rijpe avocado's
- sap van 2 limoenen
- 4 el verse koriander, fijn gesneden
- peper en zout
- Verwarm de oven voor tot 190 graden Celsius.
- Combineer alle ingrediënten voor de gehaktballen in een kom en kneed deze goed door elkaar.
- Vorm bolletjes van het gehaktmengsel en leg deze in een ovenschaal.
- Bak de gehaktballen in 30 minuten goudbruin en gaar.
- Halveer de avocado's en verwijder de pit. Schep het vruchtvlees eruit en combineer dit met de overige ingrediënten voor de avocadodip in een kom.
- Prak de avocado heel fijn met een vork.
- Serveer de gehaktballen met de avocadodip.
Recipe by EetPaleo at https://www.eetpaleo.be/diner-be/gehaktballen-met-pistachenoten-en-avocadodip/
3.2.2925