Groene pudding met appel, matcha en munt
 
Voorbereiding
Kooktijd
Totale tijd
 
Naast gelatinepoeder vind je in de ingrediƫnten voor deze pudding ook matcha thee. Matcha thee is een Japanse groene thee in poedervorm; heb je dit niet in huis? Geen probleem, je kunt het namelijk ook weglaten. Wil je toch een groene thee smaak aan je pudding, maar zonder matcha? Ook dat kan! Laat daarvoor eerst 2 zakjes groene thee ca. 15 minuten trekken in de kokosmelk. Volg daarna de overige stappen zoals aangegeven in het recept.
Auteur:
Personen: 6
Ingrediƫnten
  • Kokosmelk - 500 ml
  • Gelatinepoeder - 4 el
  • Groene appel - 2 stuks, zonder klokhuis, in grove stukken gesneden
  • Banaan - 1, rijp
  • Munt - 4 el, vers
  • Citroensap - 1 el
  • Matcha thee - 1 tl
Bereiding
  1. Los in een pan de gelatinepoeder met een garde op in de kokosmelk.
  2. Breng het geheel aan de kook en haal daarna de pan van het vuur.
  3. Voeg de stukken groene appel, banaan, munt, citroensap en matcha thee toe en pureer het geheel met een staaf mixer tot een gladde massa.
  4. Spoel een puddingvorm om met koud water en schenk het mengsel in de vorm. Laat de pudding ca. 4 uur opstijven in de koelkast.
Recipe by EetPaleo at https://www.eetpaleo.be/dessert-be/groene-pudding-met-appel-matcha-en-munt/