Rendang met Thaise basilicum
 
Voorbereiding
Kooktijd
Totale tijd
 
Auteur:
Personen: 6
Ingrediënten
  • Kokosolie - 3 el
  • Ui - 2 stuks, gesnipperd
  • Knoflook - 4 tenen, fijngehakt
  • Gemalen Korianderzaad - 2 el
  • Gemalen Komijnzaad - 1 el
  • Laos, gedroogd en gemalen - 1 el
  • Runderriblappen - 1500g, in blokjes
  • Gemberwortel - 4 cm, geschild en gehalveerd
  • Citroengras (Sereh) - 1 stengel, gehalveerd
  • Djeroek Poeroet - 5 bladeren
  • Salam blad - 3 bladeren
  • Rode peper - 3 stuks, gehalveerd
  • Thaise basilicum - 6 el, fijngesneden
  • Zout - naar smaak
Bereiding
  1. Verwarm de oven voor tot 170 graden Celsius.
  2. Verhit de kokosolie in een braadpan en bak hierin de gesnipperde ui en de knof look zachtjes aan tot deze beginnen te geuren.
  3. Voeg het korianderzaad, komijnzaad en laos toe en bak dit kort mee.
  4. Voeg nu de blokjes rundvlees toe en schep deze door het kruidenmengsel in de pan tot alle blokjes vlees er mee bedekt zijn.
  5. Schenk 150 ml water in de pan en voeg ook de gemberwortel, citroengras, djeroek poeroet, salam en rode pepers toe en schep alles goed door elkaar. Doe de deksel op de pan en laat het gerecht 4 uur in de oven garen.
  6. Verwijder voor het serveren de gemberwortel, citroengras, djeroek poeroet, salam en rode pepers.
  7. Voeg eventueel wat zout naar smaak toe en garneer het gerecht vlak voor het serveren met de Thaise basilicum. Eet smakelijk!
Tip: Om het gerecht wel wat pit te geven maar niet té, verwijder ik de rode pepers na het stoven. Niet iedereen houdt hier namelijk van en het is daarnaast ook een kwestie van gewenning. Wanneer je kleine rode pepertjes (van de toko) gebruikt, zal je gerecht ook wanneer je de pepers na het stoven verwijdert nog steeds behoorlijk pittig smaken. Houd je wel van echt pittig? Hak de pepertjes dan heel fijn en bak ze in het begin met de ui en knoflook mee.
Recipe by EetPaleo at https://www.eetpaleo.be/diner-be/rendang-met-thaise-basilicum/