Gerookte zalmsalade met pestodressing
 
Voorbereiding
Kooktijd
Totale tijd
 
Auteur:
Personen: 2
Ingrediƫnten
Salade
  • Pompoen - 500g
  • Eendenvet - 1 el
  • Kruidensla - 100g
  • Gerookte zalm - 300g, in reepjes
Pestodressing
  • Extra Vierge Olijf olie - 60 ml
  • Basilicum - 15g, vers
  • Oregano - 2 el, vers
  • Knof look - 1 teen, gepeld
  • Citroensap - 1 el
  • Zout - ¼ tl
Bereiding
Salade
  1. Verwarm de oven voor tot 175 graden Celsius en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  2. Schep de zaden uit de pompoen met een lepel en snijd de pompoen in blokjes.
  3. Verdeel de blokjes pompoen over de bakplaat en meng het eendenvet er doorheen.
  4. Rooster de pompoen in 15 minuten gaar, laat vervolgens even af koelen.
  5. Verdeel de helft van de kruidensla over twee Mason Jars, verdeel de pompoen en de reepjes
  6. gerookte zalm erover en vervolgens de rest van de kruidensla.
  7. Schenk vlak voor het serveren de pestodressing over de salade en eet smakelijk!
Pestodressing
  1. Combineer alle ingrediƫnten voor de dressing in een kleine foodprocessor en maal tot een gladde dressing. Je kunt dit eventueel ook in een hoge kom met de staafmixer doen.
  2. Schenk de dressing over een salade of juist over een bief stuk of ander vleesgerecht.
Recipe by EetPaleo at https://www.eetpaleo.be/groente-be/gerookte-zalmsalade-met-pestodressing/