Vanillemuffins met Matcha frosting
 
Voorbereiding
Kooktijd
Totale tijd
 
Dit recept bevat eieren en noten.
Auteur:
Personen: 8
Ingrediƫnten
Muffins
  • Bananen - 3, rijp
  • Eieren - 4, groot
  • Kokosolie - 60 ml, vloeibaar
  • Kokosmeel - ½ cup
  • Kokosbloesemsuiker - 2 el
  • Bakpoeder - 1 tl
  • Vanillemerg - ½ tl
Frosting
  • Witte amandelen - 170g
  • Cashewnoten - 100g
  • Kokosmelk - 100 ml
  • Honing - 60 ml
  • Citroen - 2 stuks, uitgeperst en geraspt
  • Citroenaroma - 2 tl
  • Matcha - 2 tl
  • Kokosolie - 60 ml, vloeibaar
Bereiding
Muffins
  1. Verwarm de oven voor tot 175 graden Celsius en bekleed een muffinvorm met 8 papieren
  2. muffinvormpjes. (of gebruik 8 siliconen muffinvormpjes)
  3. Pel de bananen en hak ze in 3 of 4 stukken, combineer ze met de eieren en de kokosolie in een hoge kom en pureer dit met de staaf mixer tot een gladde massa.
  4. Combineer in een beslagkom het kokosmeel, kokosbloesemsuiker, bakpoeder en vanillemerg en roer dit goed door elkaar.
  5. Schenk het bananenmengsel bij het kokosmeel in de beslagkom en roer dit tot een dik beslag.
  6. Schep telkens ongeveer 3 grote eetlepels van het beslag in een muffinvormpje en maak zo 8 muffins.
  7. Bak de muffins in het midden van de oven in ca. 30 minuten gaar.
  8. Laat de muffins ten minste 45 minuten af koelen voor je de frosting erop doet.
Frosting
  1. Combineer in een foodprocessor of sterke blender de amandelen, cashewnoten, kokosmelk, honing, sap van beide citroenen en rasp van 1 citroen en de citroenaroma. Maal dit in enkele minuten tot een zachte, romige massa.
  2. Voeg de matcha toe en maal tot het mengsel een egaal groene kleur heeft.
  3. Schenk als laatste de kokosolie bij de frosting en maal tot dit net op is genomen in het mengsel.
  4. Schep de frosting in een spuitzak (ik heb een spuitmond van 13mm gebruikt) en maak zo mooie toefjes op de muffins.
Recipe by EetPaleo at https://www.eetpaleo.be/fruit-be/vanillemuffins-met-matcha-frosting/