Italiaanse hamburgers met geroosterde paprikasaus
 
Voorbereiding
Kooktijd
Totale tijd
 
Dit recept bevat nachtschades.
Auteur:
Personen: 4
Ingrediënten
Paprikasaus
  • Puntpaprika - 3 stuks
  • Knoflook - 1 teentje
  • Extra Vierge Olijf olie - 2 el
  • Appelazijn - 1 el
  • Paprikapoeder - ½ tl
  • Gemalen Komijnzaad - ¼ tl
Italiaanse hamburgers
  • Rundergehakt - 500g
  • Groene olijven - 22 stuks, f ijn gesneden
  • Oregano - 1 tl, gedroogd
  • Rozemarijn - 1 tl, gedroogd
  • Paprikapoeder - 1 tl
  • Gemalen Komijnzaad - ½ tl
  • Knoflookpoeder - ¼ tl
  • Peper - ¼ tl
  • Zout - ¼ tl
  • Kokosolie - 1 el
Bereiding
Begin met het maken van de paprikasaus:
  1. Verwarm de oven voor op 225 graden Celsius en leg de paprika’s op een bakplaat met aluminiumfolie.
  2. Rooster de paprika’s in ongeveer 40 minuten tot het vel zwart is geblakerd, keer ze regelmatig om. (Niet schrikken! Dit komt bij de volgende stap weer goed.)
  3. Doe de zwarte paprika’s in een plastic zak, bind deze dicht en laat de paprika’s 10-15 minuten
  4. afkoelen.
  5. Haal de paprika’s uit de zak, trek het zwarte vel eraf en verwijder de zaadlijsten.
  6. Snijd de paprika’s in grove stukken en voeg ze samen met de andere ingrediënten in de kom van een foodprocessor.
  7. Pureer tot een gladde saus.
Vervolgens kun je de hamburgers gaan maken:
  1. Neem een grote kom en voeg hierin alle ingrediënten samen, behalve de kokosolie.
  2. Kneed het mengsel met de hand goed door tot alles evenredig verdeeld is.
  3. Verdeel het mengsel in 4 gelijke stukken en rol ze tot een bol, druk deze daarna plat. Je hamburgers zijn nu gevormd.
  4. Verhit de kokosolie in een koekenpan en bak hierin de hamburgers op middelhoog vuur in 3-4 minuten per kant gaar.
  5. Serveer met de paprikasaus en groente naar keuze. Eet smakelijk!
Recipe by EetPaleo at https://www.eetpaleo.be/diner-be/italiaanse-hamburgers/